Klaus Iohannis dă undă verde finanțării Autostrăzii A3: 42 de kilometri primesc aprobarea președintelui

TRANSPORT. Președintele Klaus Iohannis a semnat, în data de 11 martie 2024, legea de aprobare a Contractului de Finanțare pentru Autostrada A3, în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență, între România și Banca Europeană de Investiții. Contractul, semnat în noiembrie 2023 la București și Luxemburg, vizează construirea unei secțiuni de autostradă A3 cu o lungime de 42,3 km, între Nădășelu (jud. Cluj) și Poarta Sălajului (jud. Sălaj).

Actul normativ are ca scop principal aprobarea acestui contract crucial pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în țară. Adoptat în unanimitate de Camera Deputaților pe 13 februarie 2024 și votat decisiv de Senat pe 26 februarie același an, proiectul de lege a primit aprobarea președintelui și a devenit legea oficială a țării.

Pe lângă acest aspect, șeful statului a promulgat și legea pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii India privind dobândirea reciprocată a drepturilor de proprietate asupra terenurilor pentru misiunile diplomatice și oficiile consulare. Acordul, semnat la New Delhi pe 31 ianuarie 2023, consolidează relațiile diplomatice și asigură buna funcționare a misiunilor diplomatice dintre cele două țări.

Totodată, Președintele Iohannis a promulgat legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 30/2022. Aceasta privește măsuri esențiale pentru consolidarea capacității instituționale și administrative a Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și a Autorității pentru Digitalizarea României.
Măsurile sunt necesare pentru implementarea cu succes a componentei C7 – Transformare digitală din Planul Național de Redresare și Reziliență. Astfel, se întreprind demersuri semnificative pentru adaptarea la cerințele contemporane și digitizarea eficientă a sectorului public în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare