Klaus Iohannis: “Fără mențiune la Schengen în discursul de la Congresul PPE”. Ce a spus Karl Nehammer

POLITICĂ EXTERNĂ. În contextul unei întâlniri de importanță majoră, Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut un discurs la congresul Partidului Popular European (PPE), eveniment ce a avut loc la București. Surprinzător, în cadrul acestui discurs, Iohannis nu a făcut nicio referire la Spațiul Schengen.

Discursul său s-a concentrat pe importanța unității în blocul comunitar, subliniind relevanța alegerilor următoare și necesitatea extinderii Uniunii Europene cu state precum Republica Moldova, Ucraina și Georgia. A evidențiat și dificultățile actuale din contextul geopolitic, menționând situația critică din Ucraina, unde cetățenii își riscă viețile pentru a-și apăra țara.

Subiectul principal al discursului a fost extinderea UE, subliniind că Republica Moldova, Ucraina și Georgia fac progrese notabile și ar trebui integrate în UE. Iohannis a adăugat că cetățenii acestor țări cred în UE și că e necesar să nu îi dezamăgim.

În același context, Klaus Iohannis a subliniat importanța securității în Europa, recunoscând criza de încredere dintre instituțiile UE și cetățeni. A îndemnat la ascultarea cetățenilor și la susținerea participării acestora la procesul decizional.

Totodată, la congresul PPE, Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, avertizat că UE trebuie să ia în serios preocupările legate de toate frontierele sale externe și să asigure statelor de frontieră fonduri suficiente pentru protecție. Acesta a subliniat necesitatea unor proceduri rapide de azil și a subliniat importanța respingerii celor care nu îndeplinesc criteriile de ședere în UE.

În urma întâlnirii cu Klaus Iohannis, Nehammer avertizat că frontierele externe ale UE trebuie apărate, iar statelor de frontieră trebuie să li se asigure sprijinul și finanțarea necesară.

După această întâlnire, Președintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe rețelele sociale, confirmând angajamentul continuu al României pentru aderarea deplină la Spațiul Schengen, în colaborare cu UE pentru a asigura securitatea și prosperitatea cetățenilor europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare