LA DOUĂ LUNI DUPĂ – Orice SUMAL este dator cu-n smartphone: Direcția Silvică Mureș vrea să cumpere 330 de telefoane, oferă până la 721 de lei pe bucată

0
217

CERERE/CONTRACT. SUMAL 2.0 a fost prezentat de Ministerul mediului ca fiind „cel mai important sistem informațional de urmărire a materialului lemnos” și a devenit operațional în 30 ianuarie 2021. Bine, un fel de a spune operațional, pentru că utilizarea aplicației presupune și dotarea personalului silvic implicat cu dispozitive mobile multimedia multifuncționale (smartphone-uri). Iar asta începe se să rezolve acum, la mai bine de două luni de la operaționalizarea „celui mai inovator sistem care descurajează tăierile ilegale de lemn”.

 

De pildă, Regia Autonomă a Pădurilor Romsilva a lansat în licitație publică un contract de achiziție pentru Direcția Silvică Mureș a 330 de smartphone-uri pentru utilizarea aplicației SUMAL 2.0, pentru care este dispusă să plătească cel mult 196.006,2 lei + TVA, adică un preț mediu de 721 lei/smartphone (un preț bun, peste al unui Samsung Galaxy A12, Dual SIM, 64GB, 4G, de pildă).

 

Ofertele se primesc până în 5 mai 2021, iar contractul este pe o perioadă de 3 luni. După care o să avem și SUMAL 2.0 și dispozitive pentru a utiliza „cel mai inovator sistem care descurajează tăierile ilegale de lemn”. Deocamdată avem doar prima parte.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ