LA DOUĂ LUNI DUPĂ – Orice SUMAL este dator cu-n smartphone: Direcția Silvică Mureș vrea să cumpere 330 de telefoane, oferă până la 721 de lei pe bucată

CERERE/CONTRACT. SUMAL 2.0 a fost prezentat de Ministerul mediului ca fiind „cel mai important sistem informațional de urmărire a materialului lemnos” și a devenit operațional în 30 ianuarie 2021. Bine, un fel de a spune operațional, pentru că utilizarea aplicației presupune și dotarea personalului silvic implicat cu dispozitive mobile multimedia multifuncționale (smartphone-uri). Iar asta începe se să rezolve acum, la mai bine de două luni de la operaționalizarea „celui mai inovator sistem care descurajează tăierile ilegale de lemn”.

 

De pildă, Regia Autonomă a Pădurilor Romsilva a lansat în licitație publică un contract de achiziție pentru Direcția Silvică Mureș a 330 de smartphone-uri pentru utilizarea aplicației SUMAL 2.0, pentru care este dispusă să plătească cel mult 196.006,2 lei + TVA, adică un preț mediu de 721 lei/smartphone (un preț bun, peste al unui Samsung Galaxy A12, Dual SIM, 64GB, 4G, de pildă).

 

Ofertele se primesc până în 5 mai 2021, iar contractul este pe o perioadă de 3 luni. După care o să avem și SUMAL 2.0 și dispozitive pentru a utiliza „cel mai inovator sistem care descurajează tăierile ilegale de lemn”. Deocamdată avem doar prima parte.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare