La mulți ani, Carmen Tănase! Urări și felicitări pentru actrița din „Clanul” și „Inimă de țigan” la cei 63 de ani

ANIVERSARE.Pe 18 ianuarie 2024, Carmen Tănase sărbătorește cei 63 de ani ai săi, iar prietenii, colegii și fanii nu au întârziat să îi transmită urări și felicitări cu această ocazie.

Carmen Tănase, născută la Ploiești pe 18 ianuarie 1961, și-a început parcursul în domeniul artistic studiind la Liceul Pedagogic din Ploiești. Între anii 1980 și 1984, a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția Actorie, fiind eleva clasei conduse de Olga Tudorache. A făcut parte din aceeași promoție cu Oana Pellea, Adrian Păduraru și alți actori de renume.

Pe durata studenției, Carmen Tănase a avut roluri în diverse piese de teatru, printre care „Demonii”, adaptare după romanul lui F.M. Dostoievski, „Joia dulce”, inspirată din creația lui John Steinbeck, și „Suflete tari” de Camil Petrescu, spectacol ce a marcat absolvirea sa.

După finalizarea studiilor și până în 1990, Carmen Tănase a fost actriță la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, contribuind la producții notabile precum „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, sub regia Nicoletei Toia, sau „Ursul” de A.P. Cehov, regizată de Ion Lascăr.
Din 1990, Carmen Tănase își desfășoară activitatea ca actriță la Teatrul Odeon din București, participând la spectacole variate precum „Agnes, aleasa lui Dumnezeu” de John Pielmeier, „Veronika se hotărăște să moară” adaptare după romanul lui Paulo Coelho, și „Gaiţele” de Al. Kiriţescu, sub regia lui Alexandru Dabija. Talentul său scenic a contribuit la diversitatea și prestigiul producțiilor teatrale în care a evoluat.

Carmen Tănase este una dintre cele mai apreciate și iubite actrițe din România. Cu o carieră bogată în teatru și film, ea a reușit să ofere publicului momente de neuitat, trecând cu succes de la roluri comice la personaje dramatice.

În serialul “Clanul”, Carmen Tănase interpretează rolul Luminiței Achim, mama lui Tudor Achim, un polițist infiltrat în lumea mafiei bucureștene. Alături de nume mari ale cinematografiei românești, precum George Mihăiță, Șerban Pavlu și George Ivașcu, Carmen aduce un plus de profunzime și autenticitate personajului său.

Despre rolul din “Clanul”, actrița a mărturisit că este o provocare emoțională, deoarece implică o latură dramatică, diferită de personajele sale comice obișnuite. Cu o carieră presărată de succese, Carmen Tănase rămâne una dintre cele mai dragi și talentate actrițe ale țării.

Anecdote din Culise – “Flăcărica” din “Inimă de Țigan”
Înainte de a cuceri inimile telespectatorilor în “Clanul”, Carmen Tănase a avut un rol important în serialul “Inimă de Țigan” – “Flăcărica”. Despre acest personaj, actrița mărturisește că a fost unul dintre cele mai dificile roluri ale sale, dar și cel mai drag.
„Mă simt legată cel mai tare de Flăcăra, pentru că am jucat patru ani personajul ăsta, zi de zi, și atunci e normal să mă simt legată, deoarece face cumva parte din mine în continuare. El a fost cel mai greu până acum, deoarece chiar era pe contre-emploi”, a dezvăluit Carmen Tănase.
Deși primele episoade au fost o adevărată provocare, iar actrița recunoaște că în primele 20 consideră că a avut dificultăți, “Flăcărica” a devenit un personaj memorabil și apreciat de public.
Astfel, cu o carieră plină de momente frumoase și interpretări remarcabile, Carmen Tănase sărbătorește la 63 de ani o viață dedicată artei și bucurându-se de susținerea și afecțiunea fanilor săi. La mulți ani, Carmen Tănase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare