La mulți ani, Corina Chiriac!

ANIVERSARE. În ziua de 26 octombrie, Corina Chiriac sărbătorește cei 74 de ani de viață, marcând o carieră muzicală excepțională și un impact semnificativ asupra scenei muzicale românești. Cunoscută pentru timbrul vocal grav și unic, Corina Chiriac a devenit o prezență iconică în industria muzicii ușoare.

Născută pe 26 octombrie 1949, la București, într-o familie de muzicieni, Corina a fost influențată de muzică încă din copilărie. Tatăl ei, Mircea Chiriac, era compozitor și profesor la Conservatorul Ciprian Porumbescu din București, în timp ce mama, Elisabeta Chiriac, era profesoară de pian la același conservator. Această atmosferă familială a fost mereu plină de muzică, teatru și voie bună, iar oaspeți din lumea muzicii, coregrafiei și a teatrului erau o prezență obișnuită în casa lor.

Primii pași în lumea muzicii i-au fost ghidați de pianiștița Rodica Șuțu, care a devenit profesoara ei după ce Corina a renunțat la studiul pianului din cauza mâinilor mici, care nu îi permiteau să atingă octavele corect. Cu toate acestea, a continuat să studieze muzica, alegând vioara și urmând cursurile Școlii de Muzică Nr. 1.

După absolvirea liceului, în 1967, Corina a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie (IATC) “I.L. Caragiale”, secția de actorie. A debutat la Teatrul de Comedie din București și a jucat în câteva filme între 1972 și 1976.

Cu toate acestea, drumul său s-a conturat în industria muzicală. Corina Chiriac a devenit cunoscută la nivel național după ce a obținut nota maximă, 10, la concursul TV “Steaua fără nume” din 1970, iar cariera ei muzicală a luat amploare rapid. A participat la numeroase ediții ale Festivalului Mamaia și a efectuat turnee extinse în fosta RDG și alte țări comuniste. În 1988, Corina Chiriac s-a stabilit în SUA, în Los Angeles, iar după 1990 a revenit în România, continuându-și cariera muzicală, înregistrând noi albume și având apariții în emisiuni de divertisment.

Astăzi, Corina Chiriac este celebrată pentru contribuția sa la muzica românească și pentru cariera sa impresionantă, și se bucură de recunoaștere și dragostea fanilor săi. Cu o prezență iconică și o voce remarcabilă, Corina Chiriac rămâne o figură iubită a scenei muzicale românești. La mulți ani, Corina Chiriac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare