LA XEROX – Avântul Reghin și Unirea Ungheni, învinse în deplasare cu același scor

0
226

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 8 octombrie 2021, în etapa a 7-a a Ligii a III-a la fotbal, echipele mureșene din Seria a 9-a, Avântul Reghin și Unirea Ungheni, au fost învinse, ambele în deplasare și ambele cu același scor: 2-0. Dacă Avântul Reghin a jucat pe terenul liderului Seriei, CS Hunedoara, echipă care și-a anunțat intenția de a promova în acest an în Liga a II-a și care conduce autoritar seria, fiind neînvinsă după 7 etape, Unirea a pierdut pe terenul nou-promovatei la “masa verde” Viitorul Cluj, cu care a făcut rocada în clasament.

 

Unirea Ungheni a pierdut la Cluj-Napoca

 

La Baza sportivă “Dan Anca” din Cluj-Napoca, pe un teren semi-înghețat, gazdele, tânăra echipă Academia de Fotbal Viitorul Cluj, introdusă pe ultima sută de metri în Liga a III-a, după ce a ratat această oportunitate pe teren, s-a impus în fața mult mai experimentatei Unirea Ungheni, cu 2-0 (0-0), deși venea în urma unei linii de clasament mai slabă decât a oaspeților din județul Mureș (clujenii erau pe locul 5, la jumătatea clasamentului seriei, cu 3 victorii, un egal și o înfrângere, iar Unirea, ocupa locul 3, cu 4 victorii și două înfrângeri în primele 6 etape).

 

Clujenii au deschis scorul în min. 66, prin Augustin Pop, făcându-și viața ușoară și jucând ultima jumătate de oră pe cartea contraatacului, o tactică ce pare exersată și care a dat roade și în urmă cu două săptămâni, când au înscris la un contraatac la ultima fază a meciului cu CS Ocna Mureș, în min. 94. Însă dacă atunci, golul victoriei pentru clujeni l-a marcat fostul jucător de la Sănătatea Cluj, Dan Roman, acum, în același minut 94 a înscris Denis Calo.

 

Și s-a-ncheiat 2-0 (0-0), iar Unirea coboară pe locul 4 în clasamentul Seriei a 9-a, urmând să joace în etapa a 8-a, în 16 octombrie, pe teren propriu, cu liderul CS Hunedoara, echipă care are 6 victorii și un egal după primele 7 etape și care astăzi a trecut cu 2-0, acasă, de cealaltă echipă mureșeană din Liga a III-a, Avântul Reghin. Viitorul Cluj – Unirea Ungheni: 2-0 (0-0), au marcat Augustin Pop (min. 66), Denis Calo (min. 90+4).

 

Avântul Reghin, învinsă pe terenul liderului

 

Era imposibilă misiunea echipei Avântul Reghin, care în această ediție de campionat are mai mulți jucători foarte tineri în echipă decât oricând, pe terenul liderului neînvins al seriei, o echipă care are 3 brazilieni în lot și mai mulți jucători experimentați. La Hunedoara, oaspeții, veniți din postură de echipă de pe locul 4, au întâlnit o echipă gazdă care marcase nu mai puțin de 21 de goluri în primele 6 etape, având o medie de peste 3 goluri pe meci (și care a fost eliminată în 16-imile Cupei României de echipa de primă ligă FCSB abia după 120 de minute).

 

Antrenorul Vilmos Stoica a început partida cu Bucin – Bugnar, Suciu, Hasnaș, Harko – Vrabie, Șerbănați, Moldovan – Murar, Popa, Cristian Chirilă. Reghinenii n-au intrat învinși pe teren, au avut (și ratat) ocazii mari de a înscrie după ce gazdele au deschis scorul prin Petre Simion în min. 11, însă apărarea gazdelor a fost destul de sigură, iar când a fost depășită atacanții reghineni n-au găsit drumul spre gol.

 

Ultima ocazie de egalare a fost irosită în min. 75 de tânărul Mario Pop, care a reluat cu capul peste poartă din 5 metri și poziție centrală. Și cum (și) în fotbal ratările se răzbună, Arnăutu a înscris în min. 82, gazdele desprinzându-se în câștigătoare. CS Hunedoara – Avântul Reghin: 2-0 (1-0), au marcat Petre Simon (min. 11), Sergiu Arnăutu (min. 82). În urma înfrângerii, Avântul coboară pe locul 6 și în etapa a 8-a, în 16 octombrie, joacă pe teren propriu cu CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca.

 

Andrei TUDORAN

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ