LĂMURIRE – De ce se organizează concurs pentru postul de șef al DIICOT Târgu Mureș

ȘEF LA DIICOT. Încă o lună – până în 10 octombrie 2019 -, pot fi depuse candidaturi pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al Serviciului teritorial Târgu Mureş a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), să comunicăm și explicația…

 

Până în 1 ianuarie 2015, la conducerea DIICOT Târgu Mureș a fost Alin Silviu Lazăr, care a lăsat locul vacant în urma transferului ca procuror militar la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. Din 2015 și până în 15 aprilie 2019, când s-a pensionat, la șefia DIICOT Târgu Mureș a fost Liliana Carmen Cîmpian (reînvestită de două ori în funcție).

 

După pensionarea lui Câmpian, din aprilie 2019, la conducerea structurii teritoriale din Târgu Mureș a fost delegat Dan Seniciu, magistrat cu 17 ani vechime ca procuror (din octombrie 2002, când a fost numit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș), din care 10 ani la DIICOT (unde s-a transferat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș).

 

Conform hotărârii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, Seniciu a fost delegat în funcția de procuror șef DIICOT Târgu Mureș începând din 19 aprilie 2019, până la ocuparea funcţiei, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. Acesta (în 19 octombrie 2019 expiră delegarea în funcție a actualului procuror șef) este motivul pentru care se organizează concurs pentru postul de procuror șef al DIICOT Târgu Mureș.

 

În acest moment, structura teritorială DIICOT din Târgu Mureș are cinci procurori (Dan Seniciu – procuror șef delegat, Angela Barbu,  Cristina Lucreţia Radu, Orza Bogdan și Daniel Nicolae Oltean).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare