Lansare de carte – “Eros, Logos & Agape” de Mihail Neamțu – 9 mai 2023

LANSARE DE CARTE. Clubul Marile Cărți vă invită în data de 9 mai, de la orele 18:30, la un eveniment cultural de excepție – prelegerea și lansarea cărții scriitorului Mihail Neamțu, EROS, LOGOS & AGAPE, la Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureș.

Mihail Neamțu
explorează conceptele filosofice definite încă de vechii greci care definesc conceptul de iubire. El protestează împotriva vinderii trupurilor și a ”dragostei-marfă” și pledează pentru o redescoperire a sexualității, inclusiv din perspectivă creștină.

“În viața oricărui om, iubirea este un eveniment care luminează cugetul, tămăduiește inima, pătrunde-n toți porii sufletului și-l scoate din starea de pasivitate, revelând strălucirea și frumusețea Celuilalt.

Dragostea e un antidot pentru mediocritate. Dintr-o aparentă întâmplare, un străin îți devine intim și familiar. Necunoscutul de ieri se transformă în aproapele tău de astăzi: omul al cărui destin îți stă pe umeri, te privește și te cheamă. Partenerul căruia îi datorezi toată atenția sau grija nu doar fascinează, ci te face responsabil.

Doar că lumea de astăzi preferă să nu mai facă angajamente și promisiuni. Ușurința a înlocuit credința. Dacă-n vechime, tinerii spuneau că se vor iubi „până când moartea ne va despărți”, astăzi se mulțumesc cu o jumătate de zi, „până când noaptea ne va despărți”. Iar noaptea poate fi pasională, frumoasă sau furtunoasă.” – menționează autorul despre cartea sa.

Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare