Lansarea programului Cambridge Early Years marchează un nou început pentru educația timpurie în România

EDUCAȚIE. Cambridge, cel mai mare furnizor de educație internațională din lume, a anunțat lansarea primului său program de educație timpurie, care va susține învățământul preșcolar în România începând cu vârsta de 3 ani. România se numără printre primele țări din lume care adoptă acest program. Noul program bazat pe jocuri, lansat la nivel global după o implementare de succes în India, a fost creat pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, ajutându-i să atingă etapele cheie ale dezvoltării timpurii și să prospere atât la școală, cât și în afara ei.

Materiile sunt predate în limba engleză, contribuind la dezvoltarea abilităților de limbă engleză ale copiilor încă de la o vârstă fragedă. Cambridge Early Years va reprezenta prima etapă în cadrul Cambridge Pathway, o cale educațională pentru copiii cu vârste între 3 și 19 ani. Decizia de a extinde această cale educațională va permite Cambridge să sprijine școlile din România și din întreaga lume în consolidarea ofertei lor de educație timpurie.

“Noul nostru program Cambridge Early Years se bazează pe experiența de neegalat a Cambridge în furnizarea de educație de înaltă calitate, pentru a ajuta școlile din România să ofere copiilor cât mai multe experiențe de învățare interesante și stimulante, valorificând această fază-cheie de dezvoltare a creierului și asigurându-le copiilor un început bun în viață”, a declarat Rod Smith, director executiv pentru Educație Internațională la Cambridge.

Curriculumul Cambridge Early Years a demarat deja cu succes în România, printr-un program pilot la școala privată Fram din Sibiu, prima instituție de învățământ din țară care îl oferă. Mai mult de 70 de tineri învățăcei beneficiază de program începând cu luna septembrie a acestui an.
“Acest program oferă, de asemenea, un sprijin foarte bun pentru profesori, ajutându-i cu îndrumări privind modul de implementare a curriculumului și cum să faciliteze tranziția copiilor spre învățământul primar”, a declarat Ileana Vrânceanu, fondatoarea școlii Fram.

Programul Cambridge Early Years se bazează pe cercetările globale ale Cambridge privind principiile curriculumului din sistemele de învățământ cu performanțe ridicate, precum și pe analiza celor mai bune practici în educația timpurie și caracteristicile care au cel mai mare impact. Această cercetare a condus la formularea a 12 principii cheie care stau la baza programului, subliniind importanța învățării bazate pe joc și necesitatea de a ghida treptat copiii către învățarea mai formală, pregătindu-i pentru învățământul primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare