LeBron James – noul rege al NBA

RECORD. La mult timp după ce a efectuat o săritură istorică de 4,26 m, care l-a propulsat singur în fruntea listei de marcatori din toate timpurile din NBA și a sărbătorit ridicând brațele spre tavanul Crypto.com Arena, LeBron James a reușit să retrăiască momentul său nemuritor prin ochii fiului său.

În timp ce starul de la Los Angeles Lakers își dezmorțea articulațiile marți seara târziu, Bronny James s-a apropiat și i-a arătat tatălui său o înregistrare video pe care a filmat-o cu momentul în care James a doborât recordul de puncte din carieră al lui Kareem Abdul-Jabbar.

A fost o săritură fadeaway – nu un omagiu skyhook pentru Abdul-Jabbar sau unul dintre dunk-urile sale de putere semnătură – cu 10,9 secunde rămase în al treilea sfert al unei înfrângeri 133-130 cu Oklahoma City Thunder, care l-a trimis pe James în vârful unui munte pe care Abdul-Jabbar a stat mai mult de 38 de ani, la 38.387 de puncte în carieră.

James a intrat în meci cu 38.352 de puncte, având nevoie de 36 pentru a-l depăși pe Abdul-Jabbar. El a terminat seara cu 38 de puncte din 13 din 20 aruncări (4 din 6 de la 3), alături de 7 recuperări, 3 pase decisive și 3 recuperări.

În momentul în care meciul s-a oprit pentru a sărbători un record pe care atât de mulți credeau că nu va fi atins niciodată, un James emoționat a izbucnit în lacrimi.

“În fiecare seară îmi scriu pe pantof “The Man In The Arena” de la Theodore Roosevelt”, a spus James după aceea. “În această seară, chiar m-am simțit ca și cum aș fi stat în vârful arenei atunci când a intrat acea aruncare cu urletul mulțimii. Nu sunt sigur că aș mai putea simți acel sentiment din nou, decât dacă ar fi vorba de o aruncare câștigătoare a finalei.”

“Totul s-a oprit pur și simplu. Mi-a dat ocazia să mă bucur și să mă uit în jur și să-mi văd familia, fanii, prietenii. A fost destul de frumos. Probabil că pot număra pe degete de câte ori am plâns în 20 de ani, fie de fericire, fie de înfrângere. Așa că acel moment a fost unul dintre cele în care am lăcrimat puțin. Au fost lacrimi de genul ‘nu-mi vine să cred ce se întâmplă'”.

Fotografii l-au înconjurat rapid pe James pe teren, în timp ce cântecele de “MVP” plouau din public și cele mai importante momente din istoria carierei sale de 20 de ani rulau pe panoul video.

Meciul a fost întrerupt pentru aproximativ 10 minute în timp ce James și-a îmbrățișat familia, inclusiv soția, mama și cei trei copii, și a participat la o scurtă ceremonie cu comisarul NBA, Adam Silver, și Abdul-Jabbar, care a urmărit meciul de pe un scaun de la linia de fund, lângă banca lui Lakers.

“Un record care a rezistat timp de aproape 40 de ani”, a spus Silver. “Mulți oameni au crezut că nu va fi depășit niciodată. LeBron, tu ești liderul tuturor timpurilor în materie de scoruri în NBA. Felicitări”.

Abdul-Jabbar a ținut mingea de joc în aer, apoi i-a înmânat-o lui James, în cadrul ceremonialului de trecere a ștafetei. Ei au pozat pentru fotografii cu Silver, apoi unul cu celălalt.

“Vreau doar să le mulțumesc credincioșilor de la Laker. Sunteți unici”
, le-a spus James fanilor care au venit în număr mare pentru șansa de a asista la o realizare unică într-o generație. “Să poți fi în prezența unei legende și a unui mare ca Kareem, este foarte umilitor. Vă rog să-l aplaudați în picioare pe Căpitan, vă rog”.

James a mulțumit apoi familiei sale și celor care l-au susținut, inclusiv lui Silver și regretatului comisar NBA David Stern.

Fondatorul Nike, Phil Knight, a așteptat în afara zonei de conferință de presă mult timp după meci înainte de a împărți o îmbrățișare și un moment cu James, care a fost alături de companie încă de la intrarea în NBA.

“Dar nu am vrut să imit pe nimeni. Am vrut să fiu eu însumi. Și dacă rămâi fidel ție însuți, întotdeauna te vei simți mai bine în legătură cu rezultatul, fie că câștigi, pierzi sau faci remiză în viață. Dar a fost grozav. Nu mă duc nicăieri”, a mai adăugat James.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare