Legea extinde unele categorii de motociclete pentru deținătorii de permis categoria B

LEGISLAȚIE. Parlamentul a adoptat recent o lege care extinde dreptul de conducere a anumitor tipuri de motociclete pentru cei cu permis de categoria B, sub anumite condiții. Legea clarifică că permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile și pentru motociclete cu transmisie automată, cu cilindree maximă de 125 cm cubi, putere maximă de 11 kW și un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, cunoscută ca categoria A1.

Cu toate acestea, pentru a conduce astfel de motociclete, deținătorii permiselor trebuie să îndeplinească anumite cerințe. Acestea includ:

1. Vârsta minimă de 24 de ani împliniți.
2. O experiență de cel puțin 3 ani de conducere pentru categoria B de vehicule.
3. Absolvirea unui curs de pregătire practică de minimum 15 ore în cadrul unei unități autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule, confirmată printr-o adeverință.

Legea a fost adoptată după ce președintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea acesteia, invocând probleme de claritate cu privire la modul în care se va face dovada absolvirii cursului de pregătire practică.

Cu toate acestea, legea va fi supusă și Camerei Deputaților pentru aprobare, acesta fiind forul decizional. Dacă legea va fi adoptată, va oferi șoferilor mai multe opțiuni pentru a conduce motociclete, consolidând în același timp măsurile de siguranță și pregătire necesare pentru această tranziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare