Legea Pensiilor Speciale este discutată în Camera Deputaților

PENSII. Astăzi, Legea Pensiilor Speciale este discutată în Camera Deputaților, care are rolul de for decizional în acest context. Inițial, documentul va fi examinat în comisiile de resort, urmând ca votul să aibă loc în plen după amiază.

Săptămâna trecută, senatorii au adus mai multe modificări proiectului în urma deciziilor Curții Constituționale. Noua variantă a legii prevede că magistrații vor beneficia de o pensie echivalentă cu 80% din media indemnizațiilor brute lunare și a sporurilor obținute în ultimii patru ani de serviciu, nu în ultimele trei luni, așa cum era stipulat inițial. De asemenea, vârsta de pensionare pentru această categorie va crește treptat cu patru luni în fiecare an, până la atingerea vârstei de 60 de ani.

În cadrul dezbaterilor, USR a criticat documentul și a propus mai multe amendamente pentru eliminarea pensiilor de serviciu. Cu toate acestea, propunerile lor au fost respinse la vot.

Senatorul USR, Irineu Darău, consideră că modificările aduse legii nu sunt suficiente și că sistemul actual este inechitabil. El subliniază că reforma pensiilor de serviciu reprezintă doar un pas minor în direcția corectă.

Președintele interimar al Camerei Deputaților, social-democratul Alfred Simonis, afirmă că această reformă a pensiilor de serviciu este un element important în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care are implicații financiare semnificative pentru România. Simonis subliniază că îndeplinirea acestui obiectiv este esențială pentru absorbția fondurilor europene.

În cadrul ședinței de astăzi, deputații se așteaptă să finalizeze rapoartele pentru mai multe proiecte de lege care vizează creșterea pedepselor pentru infracțiuni legate de traficul și consumul de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare