Schimbarea vremii aduce ploi și răcire semnificativă în întreaga țară

METEO. Vremea a suferit o schimbare semnificativă începând de ieri, afectând întreaga țară și aducând cu sine ploi. Un cod galben a fost emis pentru avertisment privind vântul în sudul Transilvaniei, Oltenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, sud-vestul și estul Munteniei, valabil până la orele prânzului.

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o informare fără cod, menționând apariția unor ploi moderate, răcire semnificativă, vânt și precipitații mixte la munte. Această informare este valabilă până astăzi la ora 16:00 și acoperă întreaga țară.

Schimbarea vremii se datorează unui front atmosferic rece care traversează țara din nord-vest spre sud-est. Acest front se remarcă prin scăderea temperaturilor și apariția ploilor. În sud, centru și est, această schimbare se traduce prin temperaturi mai scăzute și precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare în zonele de munte.

Pe lângă scăderea temperaturilor, frontul atmosferic va provoca și intensificări ale vântului, mai ales în partea de sud și est a țării. În aceste condiții, temperaturile vor fi sub media normală pentru această perioadă, cu maxime care se situează, în general, între 9 și 19-20°C. Temperaturile cele mai scăzute se vor înregistra în estul Transilvaniei și în regiunile nordice, în timp ce cele mai ridicate vor fi în extremitatea de sud a țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare