Prima zăpadă din această toamnă pe Transfăgărășan – intervenții de deszăpezire necesare

NINSORI. Noaptea trecută a adus prima zăpadă din acest sezon de toamnă pe celebrul Transfăgărășan din România. Acest eveniment neașteptat a necesitat intervenția imediată a drumarilor care au trebuit să folosească utilajele de deszăpezire pentru a curăța carosabilul pe tronsonul dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, unde condițiile de circulație au devenit asemănătoare celor de iarnă.

Potrivit Districtului Bâlea, stratul de zăpadă a atins aproximativ 3 centimetri pe această porțiune a Transfăgărășanului, dar nu au fost semnalate probleme majore de circulație. Cu toate acestea, autoritățile avertizează șoferii să fie pregătiți pentru condiții de iarnă și să conducă cu atenție, deoarece vremea rece se va menține și în următoarele zile.

La Bâlea Lac, aflat la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș, stratul de zăpadă a atins 15 centimetri, conform informațiilor furnizate de meteorologii din Sibiu. Această primă ninsoare a atras atenția turiștilor și pasionaților de peisaje montane, dar și necesitatea pregătirii pentru condițiile sezonului rece care se apropie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare