Legea RCA se extinde la trotinete și biciclete electrice: Ce schimbări aduce?

ASIGURĂRI. Guvernul pregătește o nouă lege RCA care aduce modificări semnificative în ceea ce privește limitele minime de despăgubire și extinde obligația de asigurare la vehicule precum trotinetele electrice și bicicletele electrice.

Modificările prevăd că limita minimă de despăgubire în caz de accident auto va fi ajustată, iar asigurarea RCA va deveni obligatorie și pentru trotinetele și bicicletele electrice. Aceste reguli se aplică vehiculelor cu o viteză maximă constructivă mai mare de 25 km/h sau cu o masă proprie mai mare de 25 kg și o viteză maximă constructivă mai mare de 14 km/h.

Valentin Ionescu, director general în cadrul sectorului de Asigurări și Reasigurări din cadrul ASF, a adăugat că polițele RCA pot fi suspendate doar în cazul în care proprietarul mașinii poate demonstra că aceasta nu va circula pe drumurile publice. Suspendarea se poate face prin prezentarea unei dovezi a suspendării sau suspendarea circulației autovehiculului care are polița RCA pe perioada solicitată. Polița revine în vigoare după această perioadă, dar perioada suspendată se prelungește.

De asemenea, ASF propune monitorizarea mașinilor RCA prin camere de supraveghere fixe deja existente. Aceasta va fi similară cu monitorizarea rovinietei pe drumurile naționale și este practicată în multe țări europene. Se vor utiliza camerele deja existente în acest scop.

ASF consideră că este necesară asigurarea trotinetelor și bicicletelor electrice, având în vedere creșterea numărului de accidente rutiere în care aceste vehicule sunt implicate.

Aceste modificări vizează atât prevenirea accidentelor, cât și asigurarea că toate vehiculele care circulă pe drumurile publice sunt acoperite de asigurare RCA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare