Legile educației stârnesc scandal în România chiar înainte de a fi dezvăluite

EDUCAȚIE. Deși ministrul Educației, Ligia Deca, presupusul creier din spatele strategiei emblematice a președintelui Klaus Iohannis, România Educată, nu a publicat încă Legile Educației, controversele abundă pe baza unor texte neoficiale (adesea contradictorii) scăpate în presă.

Ministrul Deca, care l-a înlocuit pe predecesorul său Sorin Cîmpeanu (care a demisionat în urma unor acuzații de plagiat), a modificat proiectele de lege pe care le-a moștenit – sau cel puțin a susținut că le-a modificat pentru a evita criticile masive exprimate în timpul consultării publice. Dar dacă modificările au fost substanțiale, ar fi fost nevoie de noi consultări publice înainte de a fi avizate de Guvern.

Deputatul social-democrat Vasile Dâncu susține că proiectele de lege, așa cum sunt acum, necesită modificări semnificative și a făcut apel împotriva avizării rapide.

La șapte ani de la începerea dezbaterii pentru “România Educată”, constatăm că legile educației, deși ținute într-o confidențialitate de neînțeles, au creat o dezbatere vie și multe reacții din partea mediului educațional“, a argumentat deputatul Dâncu, potrivit Bursa.ro.

Deputații USR Irineu Darău și Andrei Miftode consideră că variantele redactate de cei doi miniștri (Câmpeanu și Deca) diferă foarte mult, ceea ce indică faptul că strategia ‘România Educată’ se poate concretiza în mai multe implementări diferite, relatează Edupedu.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare