LIBfest, ediția 2023 – Târg de Carte și Experiențe Culturale

EVENIMENT. LIBfest, ediția 2023 – Târg de Carte și Experiențe Culturale, organizat de Libris Cultural, își deschide porțile astăzi în centrul Brașovului. Evenimentul promite patru zile de maraton cultural, cuprinzând dialoguri față în față cu autori, lansări de carte, concerte, ateliere, conferințe și o impresionantă colecție de cărți de răsfoit.

Pe scena LIBfest, din Piața Sfatului, vor urca numeroși artiști talentați precum Irina Rimes, Vița de Vie, Ada Milea, Fără Zahăr, Alina Manole, Opera Brașov și mulți alții. Toți aceștia îi invită pe spectatori să experimenteze patru zile de festival cultural în Brașov.

Festivalul propune o serie de experiențe culturale diverse care vor avea loc în diferite locații din Brașov în timpul celor patru zile. Printre manifestările culturale se numără concerte, lansări de carte și întâlniri cu autori, reprezentarea a peste 100 de edituri, sesiuni de lectură și evenimente inedite pentru cititori, precum “Blind date with a book”. Programul cuprinde activități între orele 10:00 și 22:00, iar o parte dintre evenimente vor fi disponibile și online, pentru cititorii din întreaga țară, pe rețelele de socializare ale Asociației Libris Cultural.

Augusta Oniță-Bagoly, directorul Evenimentelor LIBfest, subliniază importanța târgurilor de carte pentru cititori și dezvăluie că LIBfest oferă oportunitatea ca iubitorii de literatură să se întâlnească cu autorii preferați, să descopere noutăți literare și să intre în dialog cu scriitorii pe care i-au citit. În plus față de lansări și dialoguri cu autori, LIBfest aduce în Piața Sfatului o serie de ateliere de creație, lectură și dezvoltare personală pentru toate vârstele.

Organizatorii promit să întâmpine cititorii cu cele mai apreciate titluri în limba română și engleză, cu bestsellere captivante și cărți populare pentru copii. În plus față de cărți, participanții sunt invitați să exploreze o selecție fascinantă de CD-uri, audiobooks și obiecte speciale, cum ar fi căni cu povești, ghiozdane și tricouri inspirate din cele mai populare seriale și volume.

În cadrul LIBfest vor avea loc numeroase lansări de carte și întâlniri cu autori, care acoperă o gamă variată de subiecte și genuri literare. Printre evenimente se numără Convorbiri cu Gabriela Adameșteanu, lansarea cărții „Lebăda neagră de pe Balaton” / „The Black Swan on Lake Balaton” de Romeo Couți, lansarea volumului „Stăpânirea complexității” de Andrei Marga, lansarea celor două volume „Un dulău și un arici la psihoterapie de cuplu” de Laura Pănăzan, dialogul pe baza volumului „Brâncuși, dragostea mea!” de Claudia Motea, lansarea jurnalului „Cartea pașilor. Convorbiri cu Laurențiu-Ciprian Tudor” de Laurențiu-Ciprian Tudor și Liliana Ursu, dialogul pe baza romanelor „Diavolul din Freisetzburg” de Roxana Ruscior, „Neuroleptic” de Dorian Dron și „Hoțul din Curtea Miracolelor” de Adrian Majuru, printre multe altele.

Evenimentul va avea invitați speciali din lumea cărților, precum părintele Constantin Necula, Niculina Gheorghiță, dr. Cristian Andrei, Cristian Muntean, Adrian Lesenciuc și alții, care vor intra în dialog cu cititorii.

Cele mai cunoscute edituri din România, printre care Humanitas, Polirom, Rao, Corint, Trei, Creator, Litera, Curtea Veche, Grup Editorial ART, Nemira, Tritonic și multe altele, vor avea standuri unde vizitatorii LIBfest vor putea găsi peste 10.000 de titluri, inclusiv noutăți, cărți aflate în topurile de vânzări și cărți reduse.

Ediția 2023 a LIBfest are ca obiectiv să ofere pasionaților de lectură o experiență culturală memorabilă. Pe lângă lansările de carte și dialogurile cu autori, festivalul pregătește multe surprize și momente speciale, iar pe parcursul celor patru zile, spectacole muzicale susținute de artiști precum Irina Rimes, Vița de Vie, Ada Milea, Fără Zahăr și Alina Manole vor încânta publicul.

Copiii nu sunt uitați, iar Libris Cultural a pregătit pentru ei o serie de ateliere de lectură, pictură, ilustrații și caligrafie, precum și un moment special susținut de Mirela Retegan și de mascotele Zurli.

Publicul este invitat să participe la “Blind date with a book” (întâlnire pe nevăzute cu o carte), în beneficiul Hospice Casa Speranței. Cărțile oferite de edituri, în colaborare cu Libris, vor fi achiziționate pe nevăzute de către vizitatori, iar fondurile obținute vor fi donate organizației pentru continuarea proiectelor de caritate.

Programul complet al LIBfest, împreună cu lansările de carte, conferințele, atelierele și dialogurile, împreună cu lista completă de standuri, sunt disponibile pe site-ul evenimentului. LIBfest este organizat prin Asociația Libris Cultural, finanțat de Consiliul Județean Brașov, cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov și susținut de parteneri precum libris.ro, Universitatea Transilvania din Brașov, Camera de Comerț și Industrie Brașov, filiala Brașov a Uniunii Scriitorilor din România și Centrul Cultural Reduta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare