LICITAȚIE – Administrația Soós oferă pentru salubrizarea în Târgu Mureș mai puțin de jumătate din suma oferită de administrația Florea lui Sylevy

0
672

SALUBRITATE – TÂRGU MUREȘ. Administrația municipiului Târgu Mureș Soós Zoltán a scos la licitație serviciul public de salubrizare, respectiv colectarea și transportul deșeurilor din oraș, după ce a reziliat contractul cu Sylevy Salubriserv din Ceuașu de Câmpie. Noul contract este pe o durată de 2 ani, dar poate fi întrerupt în cazul în care Consiliul Județean Mureș, prin ADI Ecolect, va finaliza cu succes desemnarea unui operator oficial al zonei din care face parte și municipiul reședință de județ (ceea ce n-a fost cazul până acum).

 

Municipalitatea din Târgu Mureș estimează că în cei 2 ani va plăti pentru salubrizare cel mult 33,4 milioane de lei (sumele din articol conțin TVA), adică 16,7 milioane de lei pe an. Suma este mai puțin de jumătate (44%) din valoarea contractului semnat de precendenta administrație (controlată de fostul edil Dorin Florea), Sylevy semnând un contract de 37,7 milioane de lei/an.

 

De asemenea, oferind mai puțini bani, e “firesc” să i se ceară mai mult viitorului operatorde salubritate mai mult. Dacă Sylevy era obligat să presteze cu “cel puțin 25 de utilaje” (14 pentru colectarea și transportul deșeurilor – din care 10 gunoiere – și 11 pentru salubrizarea stradală), noul operator trebuie să presteze cu 19 utilaje (din care 13 gunoiere).

 

În plus, deși ambele contracte au fost/vor fi atribuite dacă criteriul „Cel mai bun raport calitate-preț”, la contractul anterior prețul avea o pondere în decizia finală de 85%, iar la noul contract, de 90%. Ofertele se depun până în 25 mai 2021.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ