DECIZIE – Zilele Târgumureșene 2021 vor fi organizate, tradițional, în ultima săptămână a lunii iunie

0
1894

ZILELE TÂRGUMUREȘENE 2021. Ediția din acest a sărbătorii “Zilele Târgumureșene” va fi organizată de municipalitate în ultima săptămână a lunii iunie, respectiv în 21-27 iunie 2021.

 

Decizia (care nu e o noutate, localizarea în timp a evenimentului fiind cea tradițională, noutate e că tradiționalul eveniment se desfășoară, în contextul în care anul trecut a fost sistat din cauza pandemiei de COVID-19) a fost luată de consilierii locali, în ședința din 22 aprilie a forului deliberativ din municipiul reședință de județ.

 

De altfel, în programul de campanie, noul primar, Soos Zoltán, a anunțat public că “până la achitarea datoriilor publice acumulate, orașul se va limita la organizarea Zilelor Târgumureșene și a evenimentelor dedicate Crăciunului”.

 

Prima ediție a Zilor Târgumureșene a fost organizată în anul 1997, evenimentul fiind inițiat în cinstea privilegiului acordat orașului la 28 august 1482, de regele Matei Corvin, prin care se ofera acestuia dreptul “de a ține trei târguri anuale”, dintre care unul în luna iunie.

 

* Foto: @ aap-mures.blogspot.com

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ