Licitație cu obiecte ce i-au aparținut solistului formației Queen, Freddie Mercury

MUZICĂ. Fanii lui Freddie Mercury au oportunitatea să viziteze o expoziție cu vânzare ce va avea loc în Londra începând de vineri, conform unui articol publicat de Reuters. La această expoziție, vor fi expuse mii de obiecte care au aparținut celebrei soliste a formației Queen.

Printre aceste obiecte rare se numără versuri scrise de mână și piese de colecție, care au fost păstrate la reședința londoneză a lui Freddie, Garden Lodge, și au fost ulterior în grija prietenei sale apropiate, Mary Austin, după ce artistul a încetat din viață în 1991 din cauza unei pneumonii legate de SIDA.

Expoziția va fi deschisă pentru vizitare timp de o lună, după care o parte dintre obiecte vor fi scoase la vânzare de către casa de licitații Sotheby’s.

„Am reconfigurat galeria noastră astfel încât vizitatorii să se simtă ca și cum ar fi în casa lui Freddie”, a declarat David MacDonald, reprezentantul Sotheby’s London. „Dacă Freddie ar trece pragul galeriei noastre, ar recunoaște imediat unele dintre spațiile create aici”, a adăugat el.

Unul dintre cele mai importante obiecte din cadrul licitației va fi pianul Yamaha negru al lui Freddie Mercury, la care artistul a compus celebrul hit „Bohemian Rhapsody” în 1975. Prețul estimat de vânzare pentru acest pian se situează între 2 și 3 milioane de lire sterline.

„Pianul a fost o extensie a lui Freddie, un vehicul pentru creativitatea sa. El nu a fumat niciodată la pian și a avut grijă ca nimeni să nu pună pahare pe el. Pianul a fost mereu menținut într-o stare impecabilă”, a subliniat reprezentantul Sotheby’s.

Printre alte obiecte care vor fi scoase la licitație se numără coroana regală și mantia pe care Freddie le-a purtat pe scenă în timpul turneului Queen din 1986, estimate la o valoare între 60.000 și 80.000 de lire sterline, precum și un pieptene din argint pentru mustață, produs de Tiffany & Co, evaluat la un preț între 400 și 600 de lire sterline.

De asemenea, manuscrisele scrise de mână de Freddie Mercury pentru piesa „We Are The Champions” vor fi scoase la licitație cu un preț estimat între 200.000 și 300.000 de lire sterline, iar cele pentru piesa „Killer Queen” vor avea un preț estimat între 50.000 și 70.000 de lire sterline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare