LIGA 1 – Campioana României, CFR Cluj-Napoca, joacă sâmbătă pe stadionul din Tîrgu Mureș

DECIZIE. Meci de gală pentru fanii mureșeni ai fotbalului. Chiar dacă nu mai au o echipă în prima ligă, nici măcar în a doua, sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 15, pe stadionul „Trans-Sil” din Tîrgu Mureș pot asista meciul care opune campiona en-titre a României, CFR Cluj-Napoca, echipei sibiene FC Hermannstadt.

 

Meciul contează pentru etapa a IX-a a Ligii 1 și motivul disputării sale pe stadionul din Tîrgu Mureș deja e de notorietate: stadionul Municipalului din Sibiu e în renovare, iar lucrările sunt întârziate. Deși inițial, la începutul campionatului, președintele clubului sibian, Teodor Birț, era încrezător că echipa va reveni acasă până la confruntarea cu CFR Cluj, lucrările stagnează.

 

Conform presei locale, proiectul prevde ca stadionul din Sibiu să aibă 19.000 de locuri, iar tribuna a 2-a și o peluză au fost dărâmate urmând să fie reconstruite pe schelet metalic. Până atunci, sibienii vor să folosească doar tribuna oficială (a cărei capacitate ar urma să fie de 7.500 de locuri), însă constructorul (SC Construcții SA) a cerut ca „anveloparea” să fie făcută printr-o metodă care presupune costuri de peste 1 milion de euro.

 

În acest context, Primăria Sibiu a cerut o expertiză, rezultatul acesteia și soluția tehnică urmând să fie date cel mai devreme la începutul săptămânii viitoare, în consecință, nu doar meciul cu campiona CFR Cluj-Napoca, ci s-ar părea că și următorul meci de acasă al sibienilor, cu vicecampioana FCSB, din 29 septembrie (de la ora 18), se vor disputa pe stadionul din Tîrgu Mureș.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare