LIGA NAȚIONALĂ – Sirius Târgu Mureș a pierdut în prelungiri, după un meci dramatic, cu Phoenix Constanța

0
50

BASCHET FEMININ. Sâmbătă, 6 noiembrie 2021, în Sala Sporturilor din Constanța, în meci contând pentru etapa a a Ligii naționale de baschet feminin, Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanța a învins, după prelungiri, BC Sirius Târgu Mureș: 62-58 (11-13, 9-14, 8-10, 24-15, 10-6).

 

Meciul, arbitrat de Ionuț Barbu, Andrei Vizitiu și Laszlo Bojte, a debutat cu echipa antrenată de Carmin Artemie Popa, oaspetele impunându-se în primele trei reprize. Practic, înaintea ultimului sfert, târgumureșencele conduceau cu 9 puncte: 28-37. În ultima repriză, gazdele au revenit incredibil și au încheiat timpul regulamentar de joc la egalitate, 52-52.

 

Cu un procentaj de doar 6% din aruncările de 3 puncte (o singură reușită din 17 încercări), net inferior gazdelor (6 reușite din 20 de aruncări de 3 puncte), târgumureșencele au compensat printr-un joc mai bun din punct de vedere tactic, reușind la începutul ultimei reprize să se distanțeze la 13 puncte (28-41), după reușitele consecutive ale americancelor Ruth Helena Sherrill și Dalishia Denisa Griffin, o diferență pe care au păstrat-o până în min. 34 (31-44).

 

Apoi, însă, totul s-a rupt în jocul lui Sirius și gazdele au început o halucinantă cursă de urmărire, obiectivul egalării fiind atins în min. 39, când Voica-Nagy (Phoenix Constanța) a înscris 5 puncte într-un singur minut și a dus scorul la 48-48. Gazdele chiar aveau șansa să tranșeze partida în timpul regulamentar de joc, având cu 6 secunde înainte de final un avantaj de 2 puncte (52-50), anulat de două reușite ale americancei Sherrill, din aruncări libere.

 

Constănțencele s-au aruncat în atac, forțând victoria în ultimele 3 secunde, dar Sara Run Hinriksdottir ratează o aruncare de 3 puncte și meciul intră în prelungiri.

 

Au urmat 5 minute în care s-a decis totul: întâi Sirius (prin aceeași Sherrill) preia conducerea (52-54), apoi egalează Mititelu, Griffin readuce Sirius în avantaj transformând două lovituri libere (54-56), egalează din nou Fota, Sara Solyom (Sirius) ratează o aruncare de 3 puncte și constănțencele merg la 59-56 după 3 puncte reușite de Jade Quenee Vega.

 

Final dramatic, cu Griffin care punctează și o readuce pe Sirius în joc (59-58), dar Vega punctează din nou și intră în ultimele 30 de secunde cu 3 puncte în avantaj (61-58). Încearcă și Raluca Lipovan (Sirius) o lovitură de 3 puncte, ratează și Griffind face un fault tactic, Fota mai marchează un punct și totul se termină. Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanța – BC Sirius Târgu Mureș: 62-58 (11-13, 9-14, 8-10, 24-15, 10-6).

 

Pentru Sirius Târgu Mureș au punctat: Sherrill (24 puncte), Griffin (23 puncte), Chiș (3 puncte), Allan, Badi, Feises și Czimbalmos (câte 2 puncte). De la învingătoare s-au remarcat Hinriksdottir (13 puncte), Voica-Nagy și Fota (câte 11 puncte) și Vega (9 puncte).

 

Parcă prea dependent jocul mureșencelor de cele două americance, Sherrill (ajunsă la o medie de 19,8 puncte marcate/meci) și Griffin (care are o medie de 15,2 recuperări/meci). În urma înfrângerii (a doua consecutivă și frustrantă, după ce etapa trecută a pierdut aproape la fel, cu 74-77, la CSM Satu Mare), Sirius Târgu Mureș a coborât pe locul 6.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ