Lionel Messi egalează recordul legendarului Zizinho la Copa America

FOTBAL. Căpitanul selecţionatei de fotbal a Argentinei, Lionel Messi, a atins o nouă performanţă remarcabilă în cariera sa, egalându-l pe legendarul fotbalist brazilian Zizinho după ce a reuşit să marcheze la şase ediţii diferite ale turneului Copa America, informează EFE.

Marţi, Messi, de opt ori câştigător al Balonului de Aur, a condus naţionala “albiceleste” la victorie împotriva Canadei, scor 2-0, în semifinala disputată la East Rutherford, New Jersey. În acest meci, Messi a marcat al doilea gol al echipei sale, atingând astfel un total de 14 goluri în 35 de meciuri jucate în cele şase participări ale sale la acest turneu. Cu aceste cifre, Messi se apropie la doar trei reuşite de golgheterii all-time ai competiţiei, compatriotul său Norberto Mendez şi brazilianul Thomaz Soares da Silva ”Zizinho”, potrivit site-ului de statistici Besoccer.

De asemenea, golul marcat marţi l-a adus pe Messi la un total de 108 goluri în tricoul naţionalei Argentinei, urcând pe locul al doilea în clasamentul all-time al marcatorilor din fotbalul internaţional, fiind depășit doar de portughezul Cristiano Ronaldo, care are 130 de goluri.

Sub conducerea selecţionerului Lionel Scaloni, Argentina s-a calificat în a treia sa finală consecutivă, după ce a câştigat Copa America în 2021 şi Cupa Mondială în 2022. Dacă Argentina va reuşi să câştige trofeul în finala programată duminică împotriva Columbiei, va egala o performanţă unică realizată doar de Spania, care a câştigat consecutiv EURO 2008, Cupa Mondială 2010 şi EURO 2012.

Mai mult, o victorie în finala de pe Hard Rock Stadium din Miami i-ar permite Argentinei să doboare recordul de trofee cucerite la Copa America, pe care îl împarte în prezent cu Uruguay, ambele echipe având câte 15 titluri.

Astfel, Lionel Messi continuă să scrie istorie în fotbalul mondial, demonstrând încă o dată că este unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile. Performanţele sale impresionante şi contribuţia sa la succesul echipei naţionale a Argentinei îl consacră ca un adevărat simbol al fotbalului contemporan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare