Lipsa de interes a Primăriei Tg.-Mureș pentru un proiect de 21 de milioane de euro. NE PERMITEM SĂ PIERDEM BANI EUROPENI?

FONDURI EUROPENE. În ultimele emisiuni TV “Aici și acum”, difuzate în zilele de luni, online pe pagina facebook msnews.ro, omul de afaceri Doru Borșan i-a avut ca invitați pe Rectorul UMFST Târgu Mureș – Dr. Leonard Azamfirei și pe Lectorul UMFST – Dr. Marius Pașcan, prim-vicepreședintele PMP.
 
Împreună cu aceștia, în cadrul emisiunilor, s-a ajuns la discuții cu privire la proiectele în desfășurare ale UMFST printre care și proiectul de învățământ dual, cu posibilitatea finanțării prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) însumând peste 21 de milioane de euro.
 
Dl. Lector Dr. Marius Pașcan, a ținut să relateze în ultima emisiune situația recent întâmpinată, cu privire la acest proiect, situație de neconceput prin care Târgu-Mureș riscă să piardă acești 21 de milioane de euro.
 
El ne-a relatat că aproximativ cu o lună în urmă, UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș, a solicitat printr-o adresă oficială Primăriei și Consiliului local municipal Târgu Mureș, constituirea unui consorțiu, un parteneriat regional de învățământ dual pentru un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) însumând peste 21 de milioane de euro.
 
În această adresă a UMFST către Primărie se specifica faptul că:
„Fiecare consorțiu va primi finanțare pentru a construi și operaționaliza campusuri integrate pentru învățământ dual tehnic de nivel liceal și universitar, care să asigure atât infrastructura necesară unei pregătiri profesionale eficiente si relevante pentru nevoile pieței muncii, cât si infrastructura socială necesară pentru creșterea atractivității învățământului profesional (spații de cazare, masă, activități sportive si alte activități recreative).
Infrastructura acestor campusuri va îngloba o importantă componentă de digitalizare.”
 
Întrucât nu doar UMFST Târgu Mureș prezintă interes pentru un asemenea proiect și toate celelalte mari universități din țară sunt in competiție în privința acestui aspect, Rectorul Dr. Leonard Azamfirei, a precizat punctual în adresa către primărie faptul că „dacă proiectul nu prezintă interes pentru mun. Târgu-Mureș, avem rugămintea sa ne comunicați acest lucru cu maximă celeritate (până cel mai târziu in 21 iulie 2022), pentru ca universitatea sa se poată orienta spre alți posibili parteneri de consorțiu. Lipsa unui răspuns până la această dată îl vom considera ca fiind un răspuns negativ.”
 
Dl. Lector Dr. Marius Pașcan fiind și prim-vicepreședintele PMP, a solicitat pe cale oficială, încă din 20 iulie 2022 , o întrunire de urgență a factorilor decizionali din Primărie și Consiliul local pentru dezbaterea acestui proiect.
 
Până în ziua de azi, NU s-a primit niciun răspuns oficial. Lipsa acestuia, se consideră ca fiind răspuns negativ!
 
Stimabile Primar Soós Zoltán și Consiliu local Târgu Mureș, nu reprezintă Universitatea UMFST și serviciile medicale principalul brand al Târgu-Mureșului? Nu considerați că ar fi de un mare interes accesarea a 21 de milioane de euro? Poate aveți o alternativă necunoscută nouă și puteți accesa niște fonduri din “țări străine” via UDMR?
 
Sau poate lipsa interesului vine după ce, adresa unui pretins absolvent al universității, semnată Kürti Jenő către Primărie, relatează că „realizarea unui consorțiu nu poate fi acceptat de către cetățenii de etnie maghiară, decât cu condiția renunțării la discriminarea etnică din cadrul universității, prin înființarea unei facultăți cu predare în limba maghiară la fel precum noua facultate înființată cu predare în limba engleză.”
 
Dl. Lector Dr. Marius Pașcan, în calitate de profesor în cadrul universității, ne relatează că “nu există niciun fel de „discriminare etnică” la UMFST Târgu Mureș iar învățământul în limba maghiară se desfășoară fără probleme, ba chiar în condiții de „discriminare pozitivă” a studenților maghiari. Își poate permite municipiul Târgu Mureș să nu acceseze 21 de milioane de euro pentru pretextele și iresponsabilitatea unor neghiobi care conduc etnocentrist acest oraș?”
 
Domnule Primar Soós Zoltán, când veți acorda atenția cuvenită unor asemenea cereri și proiecte, sau numele cui trebuie sa figureze pe ele pentru a primi măcar un răspuns?
Ne permitem să pierdem bani europeni?!!!

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare