LOCAL TALENT FEST: O platformă de lansare pentru tinerii artiști târgumureșeni

EVENIMENT. LOCAL TALENT FEST, evenimentul care a debutat acum doi ani pentru a promova tinerii artiști din Târgu Mureș, a continuat să crească și să se dezvolte, devenind un punct de reper în peisajul cultural al orașului. Conceput pentru a oferi tinerelor talente o scenă unde să se exprime și să-și demonstreze abilitățile, festivalul a ajuns, începând cu 2023, în cele mai mari cartiere ale orașului, precum 1848, Tudor și Unirii.

Succesul edițiilor anterioare
În anul 2023, LOCAL TALENT FEST a atras peste 2000 de spectatori care au venit să-i susțină pe cei 30 de tineri talentați înscriși în competiție. Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, culminând cu o finală la Cetatea Târgu Mureș. Atmosfera a fost electrizantă, publicul cântând și dansând alături de artiști și contribuind la desemnarea câștigătorilor.

Continuarea și extinderea Festivalului
LOCAL TALENT FEST merge mai departe și în acest an, promițând o ediție și mai spectaculoasă între 29 – 31 iulie 2024. Tinerii care știu să cânte la un instrument sau cu vocea, să danseze, să deseneze, să recite sau să susțină momente teatrale vor avea din nou oportunitatea de a performa și de a-și face cunoscut talentul.

Juriul și selectarea câștigătorilor
Juriul din acest an va fi format din cântărețul și producătorul Vizi Imre, Bathori Zsuzsanna de la Asociația Culturală Vizitransylvania, și un reprezentant al Asociației Mercur Creativ. Cei mai buni trei concurenți de la fiecare preselecție vor avansa către finala din 7 septembrie 2024, ce se va desfășura la Cetatea Târgu Mureș. În premieră, finaliștii vor beneficia de un workshop organizat de Vizi și un actor târgumureșean pentru a-i pregăti pentru marea finală.

Premii și recunoaștere
Câștigătorii preselecțiilor vor primi premii în obiecte, iar cei din finală vor fi răsplătiți cu premii în bani, suma totală a acestora depășind 1000 de euro, asigurate de organizatori și sponsori. În plus, Vizi Imre va compune gratuit o piesă pentru solistul vocal pe care îl consideră cel mai talentat și cu cel mai mare potențial. Piesa compusă anul trecut pentru Gizella Ianko va fi interpretată la finalul tuturor preselecțiilor din acest an, oferindu-i astfel încă o dată recunoaștere tinerei artiste.

Eveniment de tradiție și transmisie live
LOCAL TALENT FEST dorește să devină un eveniment de tradiție la Târgu Mureș, mizând pe un public numeros și entuziast. Finala din 7 septembrie 2024 va fi transmisă live pe pagina de Facebook a evenimentului, permițând astfel accesul și celor care nu pot fi prezenți fizic la spectacol.

Sprijinul autorităților locale
Asociația Mercur Creativ, organizatoarea evenimentului, beneficiază de o finanțare nerambursabilă din partea Municipiului Târgu Mureș, după ce a câștigat prima poziție în concursul de proiecte culturale organizat de Primărie, la secțiunea educație prin cultură. Acest sprijin subliniază angajamentul autorităților locale în promovarea culturii și susținerea tinerelor talente.

LOCAL TALENT FEST continuă să fie o platformă vitală pentru tinerii artiști din Târgu Mureș, oferindu-le ocazia de a se afirma și de a-și dezvolta abilitățile într-un cadru profesionist și apreciat de comunitate. Cu fiecare ediție, festivalul nu doar că descoperă noi talente, dar și consolidează legăturile culturale și sociale în comunitate, contribuind la un viitor cultural vibrant pentru Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare