Locuri din România în care s-au filmat producții internaționale

TURISM. Ne mândrim cu o țară foarte frumoasă, și nu suntem singurii care știm asta. Faptul că plaiurile noastre au fascinat până și regizorii autohtoni și internaționali nu este o surpriză.
Mai jos vă prezentăm câteva locuri din România în care s-au filmat producții internaționale pe care le poți vizita și tu!

Craterul de la Racoș, Brașov – „Django”

În spectaculosul peisaj selenar din craterul vulcanului stins de la Racoș se desfășoară până în luna noiembrie filmările pentru serialul de televiziune „Django”, cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai importante producţii europene, cu buget de 40 de milioane de euro. Filmările au început în luna mai și craterul a fost transformat în orașul utopic New Babylon, unde se desfășoară acțiunea din „Django”. Vulcanul Racoș a fost ales după mai bine de doi ani de căutări în Maroc, Spania, Ungaria, Cehia, Bulgaria și locuri din România.

București – „Transporter 3”, „War Dogs”,„The Expendables 3”

Un alt nume cunoscut pasionaților de filme de acțiune este și „Transporter 3”, care îl are în rolul principal pe Jason Statham. multe dintre scenele spectaculoase din el sunt filmate chiar la București.

„War dogs” a fost filmat tot în București. Filmul cu Jonah Hill, Miles Teller și Bradley Cooper, despre doi puști care fac trafic de arme are ca decor mai multe locuri din capitală. Hangarul Regelui Mihai, Hotelul Intercontinental și Palatul Parlamentului sunt doar câteva dintre locațiile pe care le vei recunoaște în film. Chiar dacă acțiunea se desfășoară în… Albania, conform scenariului.

Snagov, Viscri, Centrul vechi din București – „Killing Eve”

Serialul „Killing Eve” a fost filmat în mai multe locuri din Europa, iar pe lista destinațiilor a fost inclusă și România. Echipa de filmare a venit pentru două săptămâni la București, pentru a trage câteva scene, care în serial se petreceau de fapt în Moscova și Paris. Filmările s-au desfășurat în centrul vechi al Bucureștiului, la Piața Muncii, pe Bulevardul Dinicu Golescu, la Gara de Nord. S-a mai filmat și la Snagov, dar și la Viscri. Serialul le are în rolurile priciplae pe Sandra Oh si Jodie Comer.

Însă cea mai recentă producție care a făcut furori, este desigur, creația celebrului Tim Burton, Wednesday, filmată în mai multe locuri spectaculoase din capitală. În universul cinematic din serial, Grădina Botanică Dimitrie Brândză este locul în care se țin orele de botanică, iar Universitatea Politehnică capătă rolul liceului Nancy Reagan. Scena în care Wednesday eliberează pești piranha în piscina liceului este filmată tot în București, la bazinul Dinamo. Urmărind serialul, vei observa și alte locuri de la noi din țară, precum lacul Brănești (unde are loc concursul cu bărci), castelul Cantacuzino din Bușteni (Academia Nevermore) și Gara din Sinaia (Gara Burlington).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare