Lucrări majore de reamenajare pe strada Gheorghe Doja în Târgu Mureș

INIȚIATIVĂ. Municipiul Târgu Mureș se pregătește să înceapă lucrările de reamenajare pe strada Gheorghe Doja, în cadrul proiectului “Reamenajarea infrastructurii pe coridorul deservit de transportul public local pe zona Vest – Centru”. Această inițiativă are ca obiectiv crearea unei benzi de circulație exclusiv dedicate transportului public în comun, cu scopul de a îmbunătăți serviciile de transport și de a reduce traficul în oraș.

Proiectul vizează o secțiune importantă a orașului, acoperind o lungime de 3,87 kilometri pe strada Gheorghe Doja, care se întinde de la Piața Victoriei (Mureș Mall) până la strada Recoltei. Această reamenajare implică schimbări majore în infrastructură și va crea benzi dedicate transportului public, dar și piste pentru bicicliști și spații confortabile pentru pietoni.

Valoarea totală a lucrărilor este de 52,5 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Regional (POR) și din bugetul local. Cu acest proiect, Primăria Târgu Mureș intenționează să faciliteze și să încurajeze utilizarea transportului în comun în oraș, contribuind astfel la reducerea traficului și la îmbunătățirea mobilității în oraș.

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soos Zoltan, a subliniat importanța acestui proiect într-o conferință de presă. El a menționat că această investiție reprezintă una dintre cele mai semnificative lucrări de infrastructură din oraș și că se așteaptă ca aceasta să schimbe în mod semnificativ aspectul orașului. Scopul este de a reduce timpii de deplasare ai autobuzelor și de a încuraja cetățenii să folosească transportul în comun.

Lucrările vor fi executate în două tronsoane, iar termenul de finalizare este de 12 luni. Cu toate acestea, se depun eforturi pentru a finaliza proiectul până în iunie 2024. De asemenea, este necesar un aviz din partea Poliției Rutiere pentru a asigura siguranța circulației pe perioada lucrărilor.

Având în vedere amploarea lucrărilor, circulația rutieră va fi afectată, iar autoritățile au luat măsuri pentru a devia traficul. Cele două porțiuni unde vor începe lucrările sunt următoarele:

Tronsonul 1: Piața Gării – Piața Victoriei, pe partea dreaptă – sensul de mers spre centru

– Traficul rutier se va desfășura dinspre Gara Mare spre intersecția cu Mureș Mall pe benzile paralele lucrărilor.
– Circulația dinspre centrul orașului spre Combinat va fi redirecționată pe rute alternative.

Tronsonul 2: De la intersecția str. Ghe Doja cu str. Recoltei și str. 8 Martie până la intersecția cu str. Bega, pe partea dreaptă, sensul de mers spre centru

– Traficul rutier se va desfășura în dublu sens, pe benzile paralele lucrărilor.
– Pe str. Ghe Doja, la intersecția cu str. 8 Martie și str. Recoltei, va fi montat un sens giratoriu provizoriu.
– Pe str. Recoltei se va institui sens unic pe sensul de mers de la str. Dezrobirii spre str. Ghe Doja.

De asemenea, traficul de mare tonaj va fi redirecționat pe rute alternative pentru a evita zona de construcție. Cu toate acestea, se iau măsuri pentru a minimiza impactul asupra circulației și pentru a asigura o tranziție cât mai lină pe perioada lucrărilor.

Reamenajarea infrastructurii pe strada Gheorghe Doja reprezintă un pas important către îmbunătățirea mobilității și a condițiilor de transport în municipiul Târgu Mureș, oferind cetățenilor o alternativă mai eficientă și mai ecologică de deplasare prin oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare