LUCRĂRI – Pe sectorul de autostradă Târgu Mureș – Ungheni, Strabag a realizat deja peste 55% din lucrare și estimează finalizarea cu două luni mai devreme

INFRASTRUCTURĂ – JUD. MUREȘ. Conform documentelor interne ale CNAIR SA, aferente lunii iunie 2021, lucrările pentru construcția sectorului de Autostradă Târgu Mureș – Ungheni și Drum de Legătură” (parte din Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea), începute în urmă cu aproape un an (la 22 iulie 2020 s-a emis Ordinul de începere pentru execuție) de antreprenorul Strabag SRL, au ajuns la un stadiu fizic realizat de 55,57% și constructorul estimează că va finaliza lucrarea cu cel puțin două luni înainte de termen, respectiv în acest an, în luna decembrie. Durata de realizare a acestui contract este de 18 luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 9 ani.

 

Contractul prevede execuția lucrărilor pentru 9,2 km de autostradă, respectiv tronsonul Târgu Mureș – Ungheni (4,5 km) și un drum de legătură (4,7 km), proiectul conținând, pe lângă realizarea sectorului de autostradă, construcția a 3 poduri și pasaje pe drumuri de legătură, 6 poduri și pasaje pe autostradă, precum și două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la rețeaua de drumuri existentă.

 

 

Pentru această lucrare, antreprenorul Strabag va fi plătit cu peste 228,5 milioane de lei (exact: 228.550.468,5 lei, sumă care cuprinde TVA), cea mai mare parte a banilor provenind din fonduri europene nerambursabile – deocamdată, constructorului i s-a plătit aproape 32% din contract (deși a realizat peste 55% din lucrări).

 

* Foto: @ userul @pentium10 pentru forum.peundemerg.ro

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare