LUCRĂRI – Podul de lemn din Sărățeni, refăcut din beton de o firmă din Târgu Mureș, cu o jumătate de milion de lei mai ieftin decât s-a preconizat

0
268

INVESTIȚIE. Podul de lemn din satul Sărățeni, peste Târnava Mică, parte din Drumul Județean 135 (Târgu Mureș – Miercurea Nirajului – Sărățeni – limita județului Mureş cu Harghita), parțial distrus în urma inundațiilor de anul trecut, va fi înlocuit cu unul din beton.

 

Investiția a fost estimată la peste 4 milioane de lei (exact: 4.079.100,95 de lei, echivalentul a peste 862.000 de euro), finanțarea urmând să fie acoperită în cea mai mare parte din bugetul statului (3,5 milioane de lei au fost alocați din Fondul de intervenţie al Guvernului, iar restul sumei, 579.100,95 lei, urma să fie repartizată din bugetul Consiliului Județean Mureș).

 

Până la urmă, însă, lucrarea, care a fost atribuită printr-o procedură simplificată, va fi proiectată și executată cu mai bine de o jumătate de milion de lei mai puțin, de sereleul HM Product din Târgu Mureş, deținută de familia Simonfi (Simonfi Laszlo și Szabolcs).

 

Podul, care are 44 de metri lungime și 11 metri lățime (din care partea carosabilă este de 7,8 metri), va fi demolat, urmând să fie înlocuit cu un pod din beton, lucrarea urmând să fie efectuată, în 10 luni, pentru suma de 3,37 milioane de lei (exact: 3.373.554,03 lei). Conform contractului, semnat în 18 octombrie, lucrările vor fi garantate timp de 60 de luni (5 ani de la recepție).

 

În satul mureșean Sărăţeni a mai existat un pod de lemn acoperit peste Târnava Mică, acesta fiind demolat în anii ’90.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ