LUCRĂRI – Reparația capitală a podului peste Mureș va costa aproape 3 milioane de euro și va fi realizată de firma clujeană Dacia Faber

0
466

TÎRGU MUREȘ. Reparația capitală a podului peste râul Mureș de pe strada Călărașilor din municipiul reședință de județ va costa 13.585.309 lei (sumă care include TVA), mult mai puțin decât valoarea estimată de Primăria Tîrgu Mureș (22.904.202 lei), lucrarea urmând să fie executată de sereleul clujean Dacia Faber (controlată de familia Chinde și administrată de inginerul Gheorghe Chinde), care a construit podul peste Mureș din Sânpaul.

 

Cea mai mare parte a finanțării reparației podului va fi făcută din bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, contractul între municipiul Tîrgu Mureș și ministerul de resort fiind semnat anul trecut, în 1 noiembrie – lucrările considerate neeligibile vor fi suportate din bugetul local.

 

Conform contractului, lucrările la obiectivul “Reparație capitală pod peste râul Mureș cu pasaj superior peste linia CF Deda-Tîrgu Mureș – strada Călărașilor” au termen de finalizare doi ani (24 de luni).

 

Podul, care are 321 de metri lungime (cu tot cu pasajele superioare) și o lățime variabilă (18-19 metri), având un pasaj superior peste linia ferată Deda – Tîrgu Mureş şi două pasaje denivelate (peste străzile Podeni şi Insulei), a fost dat în folosință în anul 1982 și se află într-o stare de degradare care a impus lucrări de reabilitare capitală care vizează structura de rezistență, trotuarele, carosabilul și iluminatul.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ