LUNĂ NOROCOASĂ – Firma insolventă Energoplus, controlată de Nucu Man, bifează contract după contract cu Primăria Tîrgu Mureș

CONTRACT. Energoplus, sereleul controlat de Ioan Nucu Man (48 de ani), un apropiat al primarului Dorin Florea și fost președinte al ASA Tîrgu Mureș și specializat pe lucrări finanțate din bugete publice, va executa pentru municipalitate lucrări de consolidare, reparații și demolari în valoare de 294.000 de lei + TVA (echivalentul a peste 63.000 de euro).

 

Conform contractului, semnat în 24 august, Energoplus va trebui să finalizeze lucrările în 11 luni, iar plata va fi eșalonată (84.000 de lei în acest an și aproximativ 252.000 de lei anul viitor). Tot în această lună, Nucu Man a mai semnat un contract cu Primăria Tîrgu Mureș, de execuție a unor lucrări de reabilitare în Piața Teatrului, contract în valoare de peste 41.000 de euro (193.904,52 lei + TVA).

 

Firma Energoplus SRL din Tîrgu Mureș a intrat în insolvenţă pe 29 septembrie 2017 (suma de plătit – masa credală acceptată – fiind de aproape 10 milioane de lei, fiind formată din datorii salariale și alte tipuri de creanțe).

 

Proprietarul firmei Energoplus a fost trimis în judecată de DNA, în 16 decembrie 2015, împreună cu un “lot lărgit” din Primărie (printre care: primarul Dorin Florea, fostul viceprimar Claudiu Maior și alți cinci funcționari), în cazul FC ASA 2013, pentru complicitate la abuz în serviciu, deturnare de fonduri în formă continuată și spălare de bani.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare