LUPTA PENTRU MENȚINERE ÎN LIGA A III-A – Avântul Reghin, victorie acasă cu ultima clasată: vinerea viitoare, ultimul meci la Reghin din acest sezon

PLAY-OUT LIGA A III-A. Vineri, 13 mai 2022, Stadionul Avântul din Reghin, în meci contând pentru etapa a 8-a a play-out-ului Seriei a 9-a din Liga a III-a, CS Avântul Reghin a câștigat, cu 1-0 (1-0), partida cu Sticla Arieşul Turda (echipă clasată pe ultimul loc, aproape retrogradată și matematic – se mai menține în Liga a III-a doar în varianta, puțin probabilă, de a câștiga ultimele două meciuri, Sănătatea Cluj să piardă toate cele 3 meciuri, iar Unirea Alba Iulia să obțină cel mult 4 puncte din ultimele 3 partide).

 

Reghinenii au reușit prin această victorie să se apropie și mai mult de salvarea și matematică de la retrogradare (pentru aceasta are nevoie doar de 1 punct în etapa următoare, tot pe teren propriu, cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia). Antrenorul Vilmoș Stoica a început partida cu următorul 11: Bucin – Bugnar, Suciu, Sergiu Chirilă, Nimrod – Vrabie, Luca, Harko – Pop, Murar, Cristian Chirilă. Meciul a fost condus de o brigadă de arbitri din Baia Mare, cu Norbert Kemenes la centru.

 

Gazdele au presat la poarta lui Borz încă din min. 15 (șut puternic al lui Murar, respins de portarul turdean și reluat peste poartă de Cristian Chirilă). Tânărul atacant Mario Pop i-a dat un prim semnal portarului Borz (Sticla) încă din min. 19, atunci turdeanul reușind să respingă șutul reghineanului, fapt care nu s-a mai întâmplat în min. 22, când Murar a șutat din interiorul careului în bară, iar Pop a reluat în poarta lui Borz reușind primul și singurul gol al partidei.

 

Avântul se putea desprinde mai clar pe tabela de marcaj, însă și Cristian Chirilă (șut de la circa 17 metri) a nimerit bara transversală, care l-a salvat din nou pe goalkeeperul oaspeților. Repriza a doua a fost presărată cu ocazii de ambele părți, niciuna concretizată (de la gazde, care au dominat partida, șuturile lui Murar și Harko, de la oaspeți, Budin și Fleșer).

 

Avântul Reghin – Sticla Arieşul Turda: 1-0 (1-0), a marcat Mario Pop (min. 22). Celelalte partide ale etapei (Unirea Alba Iulia – CS Ocna Mureş și  Gloria Bistriţa Năsăud – Sănătatea Cluj) se dispută sâmbătă, 14 mai. În acest moment, clasamentul arată așa:

 

  1. CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud: 37 puncte (7 meciuri)
  2. CS Ocna Mureş: 30 puncte (7 meciuri)
  3. CSM Avântul Reghin: 29 puncte (8 meciuri)
  4. CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca: 27 puncte (7 meciuri)
  5. AFC Unirea 1924: 22 puncte (7 meciuri)
  6. ACS Sticla Arieşul Turda: 21 puncte (8 meciuri).

 

În afara acestei etape, mai sunt de disputat câte două meciuri. Avântul Reghin va juca în penultima etapă, în 20 mai, pe teren propriu, cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia, iar în ultima etapă, în 28 mai, în deplasare, cu Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud.

 

* Foto: @turdanews

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare