LUPTA PENTRU PROMOVARE – Unirea Ungheni a pierdut, previzibil, la Hunedoara și s-a îndepărtat aproape matematic de calificarea la barajul pentru promovare

PLAY-OUT – LIGA A III-A. Miercuri, 4 aprilie 2022, pe Stadionul CFR Simeria, în meci contând pentru etapa a 6-a (intermediară) a play-off-ului Seriei a 9-a a Ligii a III-a, CS Hunedoara a învins, cu 3-1 (2-0), Unirea Ungheni. Înfrângerea echipei mureșene o îndepărtează aproape definitiv de ocuparea celui de-al doilea loc care asigură prezența în semifinala barajului de promovare în Liga a II-a, cu 3 etape înaintea finalului Unirea fiind la 7 puncte distanță de Metalurgistul Cugir.

 

Rațional, din acest moment doar o minune mai poate duce echipa din Ungheni la baraj, dacă Metalurgistul face maxim 1 punct în cele trei meciuri rămase de jucat, iar Unirea le câștigă pe toate. Însă, în etapa următoare, Unirea joacă în deplasare tocmai pe terenul celor din Cugir. Doar o minune, spuneam…

 

În meciul tur al play-off-ului, la Ungheni, meciul dintre cele două echipe s-a încheiat la egalitate, 3-3 (2-1). Partida, arbitrată la centru de Antonio Cristian Pascu din Sibiu, a început cu gazdele în postură de favorite, neînvinse în această ediție de campionat și deja calificate matematic de pe locul 1 la barajul pentru promovare, acolo unde vor întâlni, cel mai probabil, CA Oradea (echipă care se va clasa pe locul 2 în play-off-ul Seriei a 10-a). Iar hunedorenii și-au respectat statutul, impunându-se clar.

 

Meciul s-a disputat la Simeria, pentru că la Hunedoara se reface gazonul (oamenii de acolo se pregătesc demult de Liga a II-a). Antrenorul Adrian Pop (Unirea Ungheni) a trimis în teren următorul 11: Feier – Bârsan, Vasiu, Ndiesse, Emanuel Codrea, Iuga, Hreniuc, Săvoaia, Marian Codrea, Istrate, Astafei.

 

După obișnuitele minute de tatonare, gazdele au reușit două goluri, prin dubla golgheterului hunedorenilor, Andrei Hergheligiu (în min. 20, după o incursiune pe extrema stângă a căpitanului Sergiu Buș și o pasă perfectă, în centrul careului, și min. 32, după o pasă în adâncime a lui Mogoș, care l-a găsit pe Herghelegiu la 20 de metri de poartă, singur cu Feier, care a ieșit încercând să intercepteze balonul, însă a fost lobat), distanțându-se și pe tabela de marcaj după doar o jumătate de oră de joc.

 

Acesta a fost scorul cu care s-a intrat la vestiare, în partea a doua a meciului, oaspeții au ieșit mai curajos la joc și în min. 62, după o suită de cornere respinse de apărarea gazdelor și recentrate, se acordă o lovitură liberă de la 30 de metri lateral dreapta pentru Unirea, centrează Istrate și puternicul fundaș Ndiesse iese dintr-un grup de jucători și marchează cu capul de la circa 10 metri. Până la finalul timpului regulamentar se joacă tare, mureșenii forțând egalarea, dar cei care aveau să înscrie, în primul minut al prelungirilor, aveau să fie tot hunedorenii, după o centrare la bara a doua a lui Herghelegiu și o reluare din alunecare a lui Sergiu Arnăutu.

 

Iată rezultatele etapei și clasamentul:

• ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj – CS Metalurgistul Cugir: 1-2 (1-1)

• CS Hunedoara – CS Unirea Ungheni 2018: 3-1 (2-0)

 

CLASAMENT:

  1. CS Hunedoara: 66 puncte
  2. CS Metalurgistul Cugir: 45 puncte
  3. CS Unirea Ungheni 2018: 38 puncte
  4. ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj: 34 puncte.

 

În etapa următoare, a 7-a, Unirea Ungheni va juca, în 7 mai, în deplasare, cu CS Metalurgistul Cugir. Orice rezultat în afara victoriei Unirii Ungheni califică și matematic echipa din Cugir în semifinala barajului pentru promovare.

 

* Foto: @Călin Corpaciu via CS Hunedoara

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare