LUPTA PENTRU PROMOVARE – Unirea Ungheni debutează în play-off cu un egal în deplasarea de la Cugir: au “scăpat” victoria în ultimul minut

0
117

PLAY OFF – LIGA A III-A. Sâmbătă, 2 aprilie 2022, pe Arena CSO din Cugir, în meci contând pentru prima etapă a play-off-ului Seriei a 9-a a Ligii a III-a (competiție care desemnează cele două echipe care se califică în prima etapă a barajului pentru promovarea în Liga a II-a), Metalurgistul Cugir a terminat la egalitate, 1-1 (0-0), partida cu Unirea Ungheni.

 

Meciul, desfășurat pe o ploaie torențială caracteristică mai degrabă toamnei decât primăverii și arbitrat la centru de Marius Chițu din Târgovişte, a opus echipele care luptă pentru obținerea celui de-al doilea loc în prima etapă a barajului pentru promovarea în Liga a II-a. Antrenorul Dan Stupar a început partida cu următorul 11: Feier – Hreniuc, Birtalan, Ndiesse, Vasiu – Bîrsan, Iuga, Săvoaia, Ghila – Istrate (cpt.), Astafei.

 

Gazdele se prezintă cu două absențe din 11-le de bază, Șaucă și Vitinha (ambii suspendați), dar speră să majoreze ecartul față de Unirea. Însă cei care încep mai bine partida sunt oaspeții, care au și prima mare ocazie de gol, prin golgheterul seriei, Victor Astafei (min. 4). Gazdele nu cedează conducerea partidei și replică prin șutul lui Boldea (min. 17, deviat în corner) și marea ocazie a lui Vlădia (min. 18, lovitură cu capul din careul mic, pe lângă poartă). Se intră la cabine cu același scor ca la începutul partidei (chiar și la cartonașe cele două echipe sunt la egalitate: 1-1, au fost avertizați cu galben Lupu, de la gazde, și Vasiu, de la oaspeți).

 

Repriza a doua începe cu o eliminare directă a lui Grozav (Metalurgistul), după un fault violent la Istrate, aflat la circa 20 de metri de poarta gazdelor. Cugirenii rămân în 9 jucători de câmp din min. 53. Jocul continuă cu șicane, fără nicio ocazie clară de gol, până în min. 77, când golgheterul Astafei fructifică din 7 metri centrarea lui Bîrsan, ducând Unirea la conducere: 0-1.

 

Meciul se îndreaptă spre o victorie a oaspeților, în fața unei echipe vlăguite de efortul de a juca cu un om în minus, însă în min. 90, fundașul Alexandru Rus (fundaș dreapta care a jucat astăzi pe flancul stâng, din cauza absențelor din lotul gazdelor) urmărește devierea lui Lupu și de la 3 metri de linia porții împinge mingea către un egal la care nu mai sperau nici cei mai optimiști suporteri ai Metalurgistului. Oaspeții nu au câștigat un punct la Cugir, ci au pierdut două. Metalurgistul Cugir – Unirea Ungheni: 1-1 (0-0), au marcat Alexandru Rus (min. 90) / Victor Astafei (min. 77).

 

În celălalt meci al play-off-ului Seriei a 9-a, CS Hunedoara – Viitorul Cluj: 5-0 (3-0).

 

Clasamentul play-off – Seria a 9-a
LOC ECHIPĂ PUNCTAJ
1. CS Hunedoara 55 pct
2. CS Metalurgistul Cugir 38 pct
3. CS Unirea Ungheni 33 pct
4. ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj 30 pct

În etapa următoare, Unirea Ungheni joacă în 8 aprilie, de la ora 17.00, tot în deplasare, cu ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj, echipă clasată pe locul 4 din cele 4 participante la play-off-ul Seriei a 9-a.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ