LUPTA PENTRU PROMOVARE – Unirea Ungheni pierde la Cluj și ratează ocazia de a se apropia de al doilea loc

0
88

PLAY-OFF – LIGA A III-A. Vineri, 8 aprilie 2022, la Baza Sportivă Dan Anca din Cluj-Napoca, în meci contând pentru etapa a 2-a a play-off-ului Seriei a 9-a (competiție care desemnează cele două echipe care intră în semifinala barajului pentru promovarea în Liga a II-a), Viitorul Cluj a câștigat, cu 2-1 (1-0), partida cu Unirea Ungheni.

 

Meciul, arbitrat de o brigadă condusă la centru de Cosmin Apetrei din Roznov (jud. Neamț), era extrem de important pentru mureșeni, care aveau ocazia să se apropie la doar 2 puncte de Metalurgistul Cugir (echipă care joacă în deplasare, pe terenul liderului) și să forțeze obținerea celui de-al doilea loc calificant în semifinala barajului de promovare. Din păcate pentru fanii echipei din Ungheni, mureșenii n-au profitat de această oportunitate.

 

Gazdele au deschis scorul la jumătatea primei reprize, prin tânărul Alexandru Pop (22 de ani, este născut în Buneos Aires – Argentina, iar numele său de pe certificatul de naștere este Alejandro Michael Constantino Pop), format la Academia Hagi și împrumutat la diverse echipe, pentru a avea meciuri “în picioare” (la Cluj a venit de la Unirea Dej), acesta fiind singurul gol al reprizei.

 

După pauză, mureșenii lui Dan Stuparu au atacat, căutând egalarea, însă cei care au marcat au fost tot gazdele, prin mijlocașul Eric Bartoș (min. 53) – jucător de 17 ani, originar din Târgu Mureș și provenit de la Mureșul Luduș -, detașându-se la două goluri, ecart care s-a dovedit prea mare pentru ca Unirea să obțină un rezultat pozitiv. Mureșenii au mai reușit să reducă din handicapul de pe tabela de marcaj, în min. 73, prin Florin Istrate, însă golul nu a schimbat cu nimic soarta partidei. Viitorul Cluj – Unirea Ungheni: 2-1 (1-0), au marcat Alexandru Pop (min. 27), Eric Bartoș (min. 53) / Florin Istrate (min. 73).

 

Celălalt meci al etapei din play-off, are loc sâmbătă, 9 aprilie 2022, la Hunoadoara, între primele două clasate, CS Hunedoara și Metalurgistul Cugir. În urma înfrângerii, Unirea Ungheni rămâne pe locul 3 (la egalitate de puncte, 33, cu Viitorul Cluj, diferențiate de golaveraj), la o distanță de minim 5 puncte față de Metalurgistul Cugir (problema calificatei de pe primul loc nu se mai pune, fiind o certitudine: CS Hunedoara).

 

În etapa următoare, Unirea Ungheni joacă acasă, în 16 aprilie, de la ora 17.00, primind vizita liderului CS Hunedoara (55 de puncte înaintea etapei a 2-a).

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ