LUPTE LIBERE – Mureșeanul Bíró Krisztián este vicecampion mondial la cadeți

CAMPIONATUL MONDIAL. Sportivul mureșean Biró Krisztián (CS Târgu Mureş) a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial pentru cadeți la lupte libere, categoria 71 de kilograme, eveniment sportiv organizat în Sofia (Bulgaria).

 

În finala de astăzi după amiază, extrem de disputată, cu titlul de campion mondial “pe masă”, Biró a fost învins de puternicul luptător rus Soslan Albertovici Tighiev cu scorul de 13-11.

 

Până în finală, Biró, care a ocupat locul 9 la Campionatele Europene pentru cadeți în 2019, a învins în trei confruntări: cu Timur Bartov (Israel – optimi), Kevin Gerry Makota Stroem (Suedia – sferturi) și Abolfazl Jamal Valipourkhatir (Iran – semifinale).

 

Medaliile de bronz ale categoriei au fost cucerite de americanul Alexander Joseph Facundo (care a dispus cu 5-2 de georgianul Davit Kutchashvili) și de iranianul Abolfazl Jamal Valipourkhatir (care a câștigat cu 7-2 meciul cu suedezul Kevin Gerry Makota Stroem).

 

Medalia de argint cucerită de mureșeanul Biró este prima a delegației României la Campionatul Mondial de lupte libere de la Sofia. Un alt sportiv mureșean, Alexandru Matea (CS Târgu Mureş) a fost învins în preliminariile categoriei 60 de kilograme de kazahul Akniet Tuleghenov.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare