LUPTE LIBERE – Mureșeanul Bíró Krisztián este vicecampion mondial la cadeți

0
183

CAMPIONATUL MONDIAL. Sportivul mureșean Biró Krisztián (CS Târgu Mureş) a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial pentru cadeți la lupte libere, categoria 71 de kilograme, eveniment sportiv organizat în Sofia (Bulgaria).

 

În finala de astăzi după amiază, extrem de disputată, cu titlul de campion mondial “pe masă”, Biró a fost învins de puternicul luptător rus Soslan Albertovici Tighiev cu scorul de 13-11.

 

Până în finală, Biró, care a ocupat locul 9 la Campionatele Europene pentru cadeți în 2019, a învins în trei confruntări: cu Timur Bartov (Israel – optimi), Kevin Gerry Makota Stroem (Suedia – sferturi) și Abolfazl Jamal Valipourkhatir (Iran – semifinale).

 

Medaliile de bronz ale categoriei au fost cucerite de americanul Alexander Joseph Facundo (care a dispus cu 5-2 de georgianul Davit Kutchashvili) și de iranianul Abolfazl Jamal Valipourkhatir (care a câștigat cu 7-2 meciul cu suedezul Kevin Gerry Makota Stroem).

 

Medalia de argint cucerită de mureșeanul Biró este prima a delegației României la Campionatul Mondial de lupte libere de la Sofia. Un alt sportiv mureșean, Alexandru Matea (CS Târgu Mureş) a fost învins în preliminariile categoriei 60 de kilograme de kazahul Akniet Tuleghenov.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ