Mai mulți turiști au ales România pentru sejururi scurte de vară

TURISM. Numărul total de rezervări către România pe Kiwi.com a crescut cu 67,7% față de aceeași perioadă a anului trecut;
Israelienii, britanicii, italienii, francezii și germanii sunt naționalitățile de top care vin în România prin intermediul Kiwi.com.
Potrivit datelor furnizate de Kiwi.com, majoritatea vizitatorilor care vin în România petrec mai puțin de o săptămână în țară.
 
Kiwi.com, o companie de travel-tech, împărtășește date de călătorie privind turismul care vine în România în lunile de vară. Numărul total de rezervări pentru această perioadă a crescut cu 67,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, în ciuda prețurilor medii la biletele de avion au crescut cu 42,2%, revenind aproape de nivelurile pre-pandemie. Primele 5 țări din care vin turiștii pentru a vizita România sunt Israel, Marea Britanie, Italia, Franța și Germania, Regatul Unit înlocuind Spania din topul de anul trecut. Turiștii vin și din SUA, Ungaria sau Canada.
 
Potrivit datelor de pe Kiwi.com, Bucureștiul rămâne cel mai vizitat oraș din România, aici ajungând 58,8% dintre turiști, cele mai populare rute fiind prin Tel Aviv, Londra, Viena, Bruxelles și Milano. Comparativ cu 2021, Londra și Tel Aviv și-au schimbat pozițiile, în timp ce Milano a înlocuit Madridul ca top 5 oraș de origine pentru București. Urmează Cluj-Napoca, vizitat de 11,5% dintre turiști, cei mai mulți veniți din Londra și Dublin, iar Iași cu încă 8,5%.
 
Turiștii care vin în România au preferat sejururi mai scurte în această vară, după cum arată datele companiei. Într-un moment în care interesul crescând pentru potențialul turistic al României, se pare că majoritatea călătorilor incoming aleg țara pentru city-break-uri și sejururi scurte. În această vară, 35% dintre turiștii care și-au rezervat un zbor dus-întors au petrecut aici mai puțin de 3 zile, în timp ce 25% au stat între 4 și 6 zile, față de 30% și, respectiv, 18% în 2021.
 
În ceea ce privește planificarea, majoritatea turiștilor și-au rezervat sejururile de vară în România între 3 săptămâni și 2 luni înainte (34%). Cu toate acestea, 17% au decis asupra ofertelor de ultimă oră, rezervând cu mai puțin de 3 zile înainte de vizite și alți 9% cu 4 până la 6 zile înainte. Deși majoritatea turiștilor au venit în august, a existat o distribuție uniformă a vizitelor primite în cele trei luni de vară, datorită, în parte, sezonului de festivaluri în plină expansiune din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare