Majestatea Sa Margareta a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca

EVENIMENT. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a primit, miercuri la Cluj Napoca, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV).
 
În semn de profundă recunoștință pentru contribuția Casei Regale a României la independența, întregirea și modernizarea tării, cât și pentru apreciere a misiunii nobile asumate ca actual suveran al Casei de Romania, Majestatea sa Margareta Custodele Coroanei Române, a fost omagiată de către USAMV.
 
“În urmă cu 90 de ani, tot în octombrie, 27 octombrie 1932, Regele Carol al II-lea împreună cu viitorul rege Mihai I al României au înnobilat festivitatea de inaugurare a acestei clădiri și a acestei aule”, a spus rectorul USAMV Cluj-Napoca în cadrul evenimentului.
 
“Accept cu bucurie și speranță titlul de Doctor Honoris Causa, oferit de Universitatea de Medicină şi Farmacie Veterinară din Cluj-Napoca. Vă mulțumesc pentru onoarea pe care ne-o faceţi familiei mele și mie. Văd generosul vostru gest ca pe un omagiu adus predecesorilor mei şi Coroanei Române. Familia regală a privit educația drept una dintre datoriile ei constante. De-a lungul istoriei noastre moderne şi contemporane, familia mea a ajutat fiecare generație să cunoască, să studieze, să creadă în educație şi cultură, demnitate şi competență, să cultive patriotismul şi devotamentul față de națiune. Astăzi, mă adresez vouă cu mulțumire pentru tot ce s-a realizat în această universitate, cu convingerea că studenții voștri vor duce mai departe răspunderea pentru prezentului viitorul României. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat Custodele Coroanei Române, la festivitatea prilejuită de acordarea titlului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare