Majorare a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități în România: Planurile Premierului Marcel Ciolacu

ASISTENȚĂ SOCIALĂ. Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat joi că indemnizațiile acordate persoanelor cu handicap vor înregistra o creștere în cursul acestui an. Măsura vizează îmbunătățirea condițiilor de trai pentru această categorie vulnerabilă de cetățeni și face parte dintr-un plan mai amplu de reformă a sistemului bugetar și de asistență socială din țară.

În urma ședinței de Guvern, premierul a detaliat inițiativele în curs de implementare. Un aspect semnificativ este crearea unui sistem nou care va cuprinde toate persoanele cu handicap. Acest sistem va beneficia și de procese de digitalizare pentru a eficientiza evidența și gestionarea informațiilor legate de persoanele cu dizabilități.

“Categoric. După ședința de Guvern, am avut o discuție cu ministra Muncii, pentru că am avut discuții cu Sanitas, apoi, normal, că avem și asistența socială și am vorbit și despre indemnizațiile persoanelor cu handicap, și un sistem nou, o să fie și o digitalizare, toate persoanele introduse”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

De asemenea, premierul a subliniat continuarea procesului de reorganizare bugetară, care ar putea fi finalizat până în luna iunie. Această reorganizare vizează ocuparea locurilor vacante și asigurarea unui echilibru în distribuția resurselor bugetare. Cu toate acestea, Marcel Ciolacu a adăugat că procesul trebuie să fie echilibrat, luând în considerare diversele categorii de angajați din sistemul public.

În ceea ce privește pensiile speciale, premierul a răspuns acuzațiilor referitoare la lipsa de acțiune în acest sens. El a amintit de o lege anterioară, în care s-au propus tăieri ale pensiilor speciale, și a respins acuzațiile de opoziție la acest demers. Cu toate acestea, a subliniat că prezentul este construit pe baza deciziilor trecutului și că sistemul actual al pensiilor speciale s-a reglementat clar, punând accent pe contribuție.

Marcel Ciolacu a menționat că reformele actuale sunt orientate către asigurarea sustenabilității financiare și echității în sistemul de pensii, având în vedere responsabilitățile diferite ale categoriilor de salariați. De asemenea, a accentuat faptul că deciziile referitoare la pensiile magistraților au fost introduse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare