Mozzarella, alegerea sănătoasă: Descoperă de ce este cea mai bună brânză

ALIMENTAȚIE. Pentru iubitorii de lactate și nu numai, alegerea brânzei potrivite poate fi esențială pentru asigurarea unui aport optim de nutrienți, în special de calciu. Calciul este esențial pentru rezistența organismului și sănătatea scheletului, contribuind, de asemenea, la contracția musculară și menținerea ritmului cardiac normal.

Conform Departamentului de Agricultură al SUA (USDA), un pahar cu lapte integral oferă aproximativ 300 mg de calciu. Cu toate acestea, există un sortiment de brânză care depășește această cantitate, făcându-l alegerea ideală pentru asigurarea necesarului zilnic de calciu.

Acest sortiment privilegiat este mozzarella, o brânză apreciată în întreaga lume și utilizată frecvent în diverse rețete, cum ar fi pizza. Făcută fie din lapte de vacă, fie din lapte de bivol, mozzarella este cunoscută pentru elasticitatea sa și pentru procesul atent de încălzire și răcire prin care trece.

Un studiu recent a confirmat că o cană de brânză mozzarella rasă oferă 566 mg de calciu, depășind astfel aportul oferit de un pahar cu lapte integral, care conține doar 300 mg de calciu. Acest lucru face ca mozzarella să iasă în evidență față de alte tipuri de brânză.

Pe lângă aportul bogat de calciu, mozzarella este o adevărată bombă de vitamine și minerale. O cană de mozzarella conține aproximativ 400 mg de fosfor, 85 mg de potasiu, 22,4 mg de magneziu și aproximativ 25 de grame de proteină. Aceasta este o opțiune sănătoasă și hrănitoare pentru cei care doresc să aducă beneficii semnificative organismului lor.

Nu numai că mozzarella este o sursă excelentă de calciu, dar conține și vitamina A și vitamina D, oferind o combinație completă de nutrienți esențiali. Așadar, pentru o alegere sănătoasă și delicioasă, adăugați mozzarella pe lista voastră de alimente preferate, beneficiind astfel de multiplele sale avantaje pentru sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare