MAPN face recrutări de personal!

ANGAJARI. Ministerul Apărării Naționale anunță inițierea recrutărilor de personal din surse externe, chiar și a absolvenților de liceu fără studii liceale militare sau din afara școlilor de maiștri militari. De asemenea, MApN vrea să angajeze și personal medical cu studii în unități civile de învățământ.

MApN a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență astfel încât în Armata să se poată angaja și personal fără studii școlare militare. Această inițiativă vine pe fondul crizei de personal cu care se confruntă armata română în ce privește subofițerii și maiștrii militar.
Școlile Militare suferă din cauza lipsei de elevi iar demisionările angajaților din Armată sunt tot mai multe, mai ales după izbucnirea războiului din Ucraina.

„Atractivitatea profesiei militare manifestă o scădere care a dobândit accente critice în perioada recentă, în contextul de securitate extrem de instabil generat de războiul din Ucraina. Spre exemplificare, numărul tinerilor care s-au înscris la concursurile de admitere la școlile de maiștri militari și subofițeri s-a redus la aproape la jumătate în anul 2022 față de 2021, respectiv de la aproximativ 5.700 la 2.500, în condițiile în care numărul locurilor scoase a fost sensibil egal”, se specifică în nota de fundamentare a proiectului de ordonanță de urgență.

„Oferta pentru atragerea forței de muncă mult mai atractivă a mediului privat a determinat ca tinerii militari, în special ofițerii ingineri și soldații și gradații profesioniști, să părăsească sistemul militar, în mare măsură din motive pecuniare. Numărul demisiilor personalului din armată s-a dublat în anul 2021 (peste 1.000) față de anul 2020 (aproximativ 500), iar în primele trei trimestre ale anului 2022, numărul demisiilor este de două ori mai mare față de cel din 2021 (peste 2.000)”- susține MApN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare