Mara Togănel demisionează din funcția de Prefect al județului Mureș în urma cazului tragic de la azilul din Bărdești

DEMISIE. Mara Togănel, Prefectul județului Mureș, a anunțat marți că își depune mandatul în contextul descoperirii șocante a șapte persoane ținute în condiții inumane în subsolul centrului de îngrijire și asistență „Căsuța lu’ Min” din satul Bărdești.

Prin intermediul unei postări pe rețeaua de socializare Facebook, Mara Togănel a explicat că situația de la azilul din Bărdești este una tragică, pe care o condamnă ferm și, în urma acestor întâmplări cumplite, a luat decizia de a-și depune mandatul de prefect al județului Mureș. Aceasta a subliniat că a făcut tot posibilul pentru a gestiona uman și legal această situație, însă dorește ca cei vinovați să plătească pentru acțiunile lor.

Ea a adăugat că persoanele vulnerabile din azil au fost victimele unei rețele clandestine și infracționale, care opera în diferite locații din întreaga țară. În contextul acestui caz, Mara Togănel a afirmat că nu a fost posibil să se anticipeze acțiunile acestor grupări infracționale, care au demonstrat un dispreț total față de umanitate și empatie.

Prefectul Mureșului a subliniat că aceste acțiuni nu i-au fost imputate din punct de vedere profesional sau procedural, iar în calitate de reacție rapidă, au fost luate măsuri corespunzătoare. În prezent, anchete penale sunt în desfășurare pentru a identifica pe cei responsabili de această tragedie.

Mara Togănel și-a exprimat recunoștința față de echipa Instituției Prefectului pentru măsurile corecte și prompte luate în această situație, precum și față de organizațiile non-guvernamentale implicate în gestionarea cazului, care au salvat vieți.

În încheiere, Prefectul a afirmat că în timpul mandatului său a întâmpinat numeroase perioade dificile, inclusiv pandemia de COVID-19, campania de vaccinare, incidentul de la Azomureș, criza refugiaților ucraineni și alte situații de urgență.
Mara Togănel a asigurat că va continua să se implice în proiecte care aduc dezvoltare și bunăstare pentru județul Mureș, susținând eforturile colegilor săi liberali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare