Marcel Ciolacu: „Vă cer iertare că n-am fost în stare să vă ţinem acasă” – premierul României despre plecarea românilor și aderarea la Schengen

ȘTIRI. Premierul Marcel Ciolacu a abordat subiectul migrației românilor în cadrul unui eveniment organizat de Ziua Românilor de Pretutindeni, subliniind că fiecare român care pleacă definitiv din țară reprezintă un eșec național.

„Fiecare trecere definitivă peste graniță a unui român este un eşec pentru această ţară, nu o sărbătoare”, a afirmat Ciolacu, reflectând asupra propriei experiențe familiale și asupra impactului emoțional pe care plecarea unui membru al familiei îl are asupra celor rămași acasă.

Premierul a adus în discuție și eforturile politice necesare pentru îmbunătățirea vieții românilor din străinătate, inclusiv aderarea României la Spațiul Schengen. „Cea mai mare realizare va fi în acest an, când România va adera complet la Spațiul Schengen”, a declarat Ciolacu, subliniind importanța eliminării calvarului de la granițe pentru românii care se întorc acasă de sărbători.

În încheiere, premierul și-a cerut scuze românilor pentru că statul nu a reușit să creeze condițiile necesare pentru a-i păstra în țară, adăugând că eliminarea vizelor pentru Statele Unite este un alt obiectiv important pentru autoritățile române. „Vă cer iertare că n-am fost în stare să vă ținem acasă”, a spus Ciolacu, subliniind că acesta este principalul eșec al clasei politice românești de după Revoluție.

Premierul despre aderarea la Schengen și eliminarea vizelor pentru SUA

Marcel Ciolacu a abordat și subiectul aderării României la Spațiul Schengen, considerând că aceasta va fi cea mai mare realizare a anului. „Anul acesta trebuie să facem dreptate până la capăt şi să intrăm şi cu granițele terestre”, a declarat el. Premierul a menționat și necesitatea eliminării vizelor pentru Statele Unite, subliniind importanța acestor demersuri pentru a facilita călătoriile românilor și a reduce obstacolele întâmpinate de aceștia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare