Maria și Charlie: povestea succesului într-un sport apreciat de tineri

ECHITAȚIE. Cu o eleganță unică dată de postură și grația cailor, echitația rămâne unul dintre cele mai nobile sporturi. În România, antrenamentele de echitație câștigă tot mai mulți adepți, în special în rândul tinerilor. Cu un cal de rasă, un antrenor experimentat și ore înșirate de antrenament, echitația poate să îți deschidă ușa către succes, poate chiar să te conducă pe podium sau pe treptele cele mai înalte ale acestei discipline.

Charlie, un reprezentant al rasei Fjord, este o figură emblematică în acest univers. Cunoscut pentru temperamentul său liniștit și legătura sa profundă cu oamenii, acest cal în vârstă de zece ani a concurat la competiții internaționale aproape o jumătate de viață alături de partenera sa, Maria.

Maria Podină împărtășește: “Este un cal minunat pentru a lucra cu copiii. Calm, ascultător, am obținut chiar locul 1 împreună la concursul de echitație working equitation. Este fericit și un pic agitat că este primul său interviu și simte emoții. Echitația este un sport minunat care te învață să comunici mai bine și pur și simplu te încântă.”

Și pentru Sarah, de doar nouă ani, călăria este o mare responsabilitate și o pasiune: “Îmi place pentru că iubesc animalele și îmi place să petrec timp cu ele.”

Potrivit lui Sandu Costică, profesor de echitație, relația dintre călăreț și cal trebuie să fie una bazată pe încredere reciprocă și respect. “Trebuie să răsplătești calul când îți lucrează bine”, subliniază el.

De la simplu hobby la un stil de viață, echitația a devenit o parte importantă din viața multor tineri. Miruna practică echitația de șase ani și, dincolo de plăcerea inițială, acest sport i-a adus și o bursă. “M-a bucurat întotdeauna relația pe care am reușit să o creez cu caii, iar echitația a devenit o sursă de relaxare pentru mine.”

Specialiștii subliniază că echitația nu doar îmbunătățește postura și echilibrul, ci contribuie și la dezvoltarea încrederii în sine și a disciplinelor, fiind totodată un antidot eficient împotriva stresului. Pentru tinerii dornici de performanță, o lecție de echitație poate costa 100 de lei, în timp ce cei care caută doar plimbări de agrement vor plăti 150 de lei pe oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare