Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Kar – első helyezés egyházzene kategóriában a Golden Voices of Montserrat nevű nemzetközi énekversenyen

ZENE. A Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Kar ismét bebizonyította kiváló tehetségét és elszántságát a Golden Voices of Montserrat nemzetközi énekversenyen, ahol első helyezést ért el egyházzene kategóriában. A versenynek a gyönyörű Lloret de Mar-i templom és a montserrati bazilika adott otthont, olyan különleges helyszíneken, ahol a hangok még inkább kibontakozhatnak és elvarázsolhatják a hallgatókat.

A kórus magabiztos teljesítményével sikerült megelőznie nagy európai fővárosok kórusait, mint például a brüsszeli nemzetközi gimnázium vegyes kara vagy a vilniusi egyetem kamarakórusa. A közönség is el volt ragadtatva a kórus által előadott magyar művektől, ami vastapsot és katarzisélményt váltott ki.

Az elismerés nem csupán a verseny eredményeihez kötődik, hanem a kórustagok által fektetett munkához, odaadáshoz és kitartáshoz is. A verseny és Spanyolország varázslatos légköre inspirációt adott mindenkinek, és rávilágított arra, hogy az odaadó munka és az együttműködés milyen csodálatos eredményeket hozhat létre.

A kórus sikere nemcsak az énekeseket, hanem az egész közösséget megerősítette, és olyan pillanatokat teremtett, amelyek felemelik a szívüket és álmodozásra sarkallják őket. Ez az élmény nemcsak a versenyzőket, hanem a közönséget is átalakította, és az egész közösség egy olyan erővé vált, amely az angyali létállapotot idézi elő.

 „A sok befektetett munka, az odaadó, lelkes éneklés, a kitartás meghozta a gyümölcsét. A szovátai, parajdi, vármezői, nyárádremetei, nyárádköszvényesi, mikházi, székelyhodosi, jobbágytelki gyerekeknek, fiataloknak életre szóló élményben volt részük, és ők is hasonló élménnyel ajándékozták meg hallgatóikat a nemzetközi, szakmailag magas színvonalú közegben. A kórustagok megtanulták, hogy odaadó, szorgalmas munkával semmi sem lehetetlen, az egy húron pendülés, az egymásra figyelés, az együtt éneklés a mennyországba enged bepillantani. A spanyolországi élmények és a verseny motivációja mindenkiből előhívta a legjobb énjét, így a közösség olyan erővé vált pillanatokra, amely az angyali létállapotot vetíti előre” – olvashatjuk egyik közösségi oldalon a katalán helyszíneken szerzett csodálatos tapasztalatok kapcsán Nagy Éva M. Vera iskolanővér, karnagy gondolatait.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare