Marșul Bicicliștilor se întoarce la Târgu Mureș: Bikeathon.ms 2023

SPORT. În perioada 16 – 17 septembrie 2023, se va desfășura a treia ediție a evenimentului Bikeathon.ms, cunoscut ca fiind unul dintre cele mai importante evenimente sportive locale de strângere de fonduri. Scopul principal al acestui proiect este de a sprijini inițiativele locale din domenii precum educația, sănătatea, asistența socială, cauzele medicale, protejarea mediului și multe altele. Organizat de Fundația Comunitară Mureș, evenimentul își propune să adune organizații, asociații, instituții, grupuri de inițiativă și persoane fizice care doresc să strângă fonduri pentru diverse proiecte benefice comunității.

La fel ca în anii precedenți, evenimentul va include trei trasee distincte:

Traseul City: Acest traseu va parcurge orașul, trecând prin puncte-cheie și oferind surprize din partea sponsorilor. Este deschis atât bicicliștilor profesioniști, cât și amatorilor.

Traseul Wild: Un traseu dedicat iubitorilor de natură, care vor pedala prin Platoul Cornești și împrejurimi, susținând în același timp o cauză nobilă.

Traseul Junior: Pentru cei mici, a fost organizat un traseu ușor, perfect pentru familiile care doresc să petreacă timp împreună și să se bucure de mișcare.

Momentul culminant al evenimentului va fi Critical Mass, Marșul Bicicliștilor, care se va desfășura în centrul orașului, până în zona Fortuna și înapoi pe Bulevardul Pandurilor. Acest marș are ca scop evidențierea nevoii de a facilita circulația bicicletelor în oraș și de a atrage atenția asupra alternativei de transport cu bicicleta.

Scopul colectării de fonduri din acest an este de a susține 8 proiecte locale, care aduc beneficii comunității mureșene. De la proiecte de educație STEM până la proiecte de colectare selectivă, fiecare participant poate găsi o cauză locală cu care să se identifice. Dacă cineva nu poate participa la eveniment, poate susține cauzele prin donații pe pagina evenimentului.

Organizatorii speră că Bikeathon.ms 2023 va oferi participanților oportunitatea de a se bucura de mișcare și experiențe plăcute, în timp ce contribuie la dezvoltarea unei comunități puternice.

Pentru mai multe detalii despre proiecte și participare, puteți accesa pagina evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare