Mastercard accelerează eforturile pentru tranziția la carduri sustenabile

SUSTENABILITATE. Mastercard intensifică eforturile de a elimina, până în 2028, utilizarea plasticului PVC nereciclat din producția asociată cardurilor de plată din rețeaua sa. Această măsură consolidează angajamentele companiei în direcția sustenabilității și lărgește accesibilitatea ofertelor de carduri mai sustenabile pentru consumatorii care preferă o alternativă de plată ce contribuie la reducerea impactului lor asupra mediului.

De la 1 ianuarie 2028, toate cardurile de plată Mastercard din plastic vor fi fabricate din materiale mai sustenabile – inclusiv plastic reciclat sau de origine biologică, precum rPVC, rPET sau PLA1 – și aprobate printr-un program de certificare, în premieră pentru o rețea de plăți. Compania își va sprijini partenerii emitenți la nivel mondial în această tranziție.

Mastercard a lansat programul de carduri sustenabile în 2018. De atunci, peste 330 de emitenți din 80 de țări s-au înscris, lucrând în parteneriat cu principalii producători de carduri pentru a facilitata tranziția a peste 168 de milioane de carduri din întreaga rețea către materiale reciclate și de origine biologică. Compania accelerează aceste eforturi, continuând să investească și în dezvoltarea de programe inovatoare, de tip digital-first, care elimină complet necesitatea cardurilor fizice.

Toate cardurile nou-emise vor fi certificate de Mastercard, fiind astfel evaluate compoziția și declarația de sustenabilitate a acestora; certificarea va fi apoi validată de un auditor terț independent. Odată ce un card a fost validat, acesta poate fi imprimat cu simbolul de Certificare Card Eco.

Mastercard promovează și modelează preocuparea colectivă a industriei noastre pentru un viitor mai sustenabil și mai atent la mediul înconjurător”, a spus Ajay Bhalla, Președinte Cyber & Intelligence, Mastercard. „Pe măsură ce clienții noștri răspund la dorința tot mai mare a consumatorilor de a alege opțiuni mai prietenoase cu mediul, angajamentul nostru ferm este să reducem amprenta activității noastre asupra mediului – în beneficiul oamenilor, al planetei și al unei creșteri incluzive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare