MĂSURĂ – Aproape 69.000 de mureșeni defavorizați vor primi, gratuit, câte 50 de măști de protecție

1
321

MĂȘTI DE PROTECȚIE. Direcția de Sănătate Publică Mureș a primit aproape 3,5 milioane de măști de protecție (exact: 3.449.150) care vor fi distribuite către circa 69.000 de persoane defavorizate din județul Mureș. Fiecare din cei 68.983 de beneficiari vor primi o cuite cu 50 de măști de protecție, acestea fiind distribuite deja către primării de unde vor ajunge la persoanele defavorizate care beneficiază de acest sprijin.

 

Conform deciziei guvernamentale, măștile vor fi distribuite gratuit către: persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat privind venitul minim garantat; persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv; persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale.

 

Măsura de protecție sanitară are scopul de a limita infectarea cu COVID-19 în rândul categoriilor sociale defavorizate și de a reduce expunerea comunităților la riscul îmbolnăvirii. Măștile de protecție sunt acordate de către Ministerul Sănătătii autorităților administrativ-teritoriale, prin direcțiile de sănătate publică județene, conform unei ordonanțe de urgență a Guvernului.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Sa speram ca s-a facut ancheta sociala ampla inainte de distribuirea mastilor,intrucat cifrele de pe talonul de pensie nu reflecta intotdeauna adevarul despre starea sociala al unui pensionar.

LĂSAȚI UN MESAJ