Medicina în Târgu Mureș – motor economic și principal angajator al orașului

ANGAJATOR. În ultima perioadă, Târgu Mureș și împrejurimile sale au fost martore la inaugurarea unui număr impresionant de cabinete, clinici și centre medicale private. În plus, patru spitale majore sunt în construcție sau în faza de proiect, promițând să îmbunătățească semnificativ infrastructura medicală din zonă. Printre acestea se numără Spitalul Oncologic MEDEX, Centrul de Arși Grav, noua clădire a “Institutului Inimii” și Spitalul Universitar UMFST.

În contextul acestor investiții masive, Guvernul a alocat fonduri substanțiale prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru diverse proiecte medicale, inclusiv pentru ambulatorii de specialitate, dotarea secției de neonatologie și combaterea infecțiilor nosocomiale.

Această efervescență în sectorul medical marchează o transformare semnificativă în economia orașului Târgu Mureș. Domeniul medical devine acum principala sursă de creștere economică și angajare, depășind chiar turismul ca motor al orașului. Evenimente precum congresele și simpozioanele medicale atrag nu doar profesioniști din domeniu, ci și pacienți din întreaga țară.

Pentru a înțelege impactul real al sectorului medical în Târgu Mureș, este important să privim la cifre. Din cei peste 116.000 de locuitori ai orașului, aproximativ 11.000 sunt angajați în domeniul medical. Această cifră reprezintă aproximativ 20% din forța de muncă a orașului.

În concluzie, medicina nu este doar un simbol al orașului Târgu Mureș, ci și principalul său angajator și motor economic. Această creștere semnificativă în sectorul medical promite să aducă beneficii tangibile nu doar pentru locuitorii orașului, ci și pentru întreaga regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare