Medisprof inaugurează un centru oncologic în Piatra Neamț și îmbunătățește infrastructura medicală din zona Moldovei

SĂNĂTATE. Medisprof Cancer Center, cel mai mare centru oncologic privat din Cluj-Napoca, a inaugurat un nou spital în Piatra Neamț.
Evenimentul de deschidere a avut loc pe data de 23 februarie, în prezența oficialităților locale, a specialiștilor în domeniu și a echipei de la Cluj și Piatra Neamț. Pe 24 februarie a fost Ziua Porților Deschise, când spitalul a fost deschis pentru tururi ghidate, informative, pentru publicul larg. Centrul vine cu cei mai buni specialiști în oncologie, tratamente de chimioterapie și imagistică de înaltă calitate, și aparatură de ultimă generație.

Dotări și servicii în spitalul de la Piatra Neamț
Centrul de la Piatra Neamț își propune să le ofere pacienților oncologici din Nord-Estul țării cele mai bune servicii oncologice. Spitalul va fi la nivelul celui din Cluj, deținând certificarea americană QOPI (Quality of Oncology Practice Initiative).

Pacienții vor beneficia de:
●Tehnologie de top în imagistică (computer tomograf, mamograf, ecograf)
●Servicii de chimioterapie
●Explorări funcționale (bronhoscopie)
●Comisii multidisciplinare (Tumor Board) pentru analizarea cazurilor dificile, împreună cu echipa de la Cluj
●Consiliere psihologică și nutrițională
●Testare genetică
●Servicii de îngrijire la domiciliu prin Medis Acasă
●Art terapie

Investiția s-a ridicat la aproximativ 3,5 milioane de euro, dintre care 2,5 milioane de euro au fost investiție directă Medisprof. O parte din aparatură a fost achiziționată în cadrul unui proiect european.

„Cel mai des sunt întrebat de ce am ales Piatra Neamț pentru un astfel de proiect. Adevărul e că nu pare o zonă importantă, în special pentru cei care văd un spital privat ca un business și unde primează motivația financiară. Pentru familia Udrea e, pe de o parte, o conexiune emoțională. Generații întregi din familie sunt din județul Neamț, deci ne considerăm pe jumătate moldoveni. Mai apoi, am avut și câteva cazuri de cancer în familie, iar asta ne-a afectat destul de tare. Pe de altă parte, e vorba de o zonă unde serviciile oncologice de calitate lipsesc. Vrem să aducem oameni pregătiți, cunoștințe și tehnologii de la Cluj, pentru a ridica nivelul serviciilor medicale din regiune.”, Șerban Udrea, Director de Dezvoltare Medisprof Cancer Center.

Obiective pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din zona Moldovei
În momentul de față, infrastructura medicală din Nord-Estul țării e considerată vulnerabilă. Centrele și resursele sunt distribuite inegal, barierele financiare sunt puternice, iar decesele prin afecțiuni maligne, ușor de prevenit sau depistat, sunt din ce în ce mai frecvente.

Spitalul oncologic din Piatra Neamț dorește să ajute regiunea de Nord-Est a României prin:

●Implementarea de campanii de informare pentru prevenția cancerului
●Derularea unor campanii de screening, astfel încât patologiile să fie diagnosticate cât mai precoce
●Inițierea unor colaborări mai strânse cu medicii de familie, în beneficiul pacienților
●Raportarea în cel mai scurt timp a cazurilor de cancer la Registrul Național, pentru a facilita obținerea fondurilor pentru medicație și tratament
●Impunerea unor standarde înalte de calitate, la care să se raporteze și restul unităților oncologice din zonă.

Despre Medisprof Cancer Center
Cu o experiență de peste 20 de ani în sectorul medical privat, Grupul Medisprof a deschis prima clinică medicală oncologică în anul 2010, în Cluj-Napoca. În 2017 a fost inaugurat Medisprof Cancer Center, cel mai mare spital privat de oncologie din Vestul țării și singurul spital din România certificat QOPI (Quality Oncology Practice Initiative); certificat acordat de ASCO (American Society of Clinical Oncology).

Cu ajutorul investițiilor în aparatură de ultimă generație, dar și în contractarea unora dintre cei mai buni specialiști în oncologie, Medisprof oferă tratamente la cele mai înalte standarde medicale internaționale și reușește să rămână accesibil tuturor pacienților din România prin acordarea tratamentelor gratuite, decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate.

În prezent, un nou campus oncologic integrat este în plan la Cluj-Napoca.
Bulevardul Muncii, nr. 96, Cluj-Napoca, CJ
https://medisprof.ro/
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare